Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogilag minek számít ha nem...

Jogilag minek számít ha nem állok meg a rendőrnek?

Figyelt kérdés

Sokszor elegem van amikor már egy nap harmadszorra megy el 20-25 percem azzal, hogy szórakoznak, és szeretném megkérdezni minek minősül az, ha nem állok meg neki? Főleg hogy szeretnek abszolút szabálytalanul megállítani, azaz hogy mögöttem elkezdenek szirénázgatni, holott a rendőrségi törvény ezt nem teszi lehetővé, ez olyan amerikából átvett majmolás. Na most mi van akkor, ha én fogom magam, és nem veszek róluk tudomást és megyek tovább?

(ha nem tévedek, szabályosan megállítani eleve csak úgy lehetne, ha előttem kiáll az útra és integet ...)

2009. márc. 31. 14:13
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy te nem ismered a jogszabályt. Az előbb írták le, hogy mikor vagy köteles megállni a rendőrnek, ez van a Kresz-ben. Az hogy te úgy ítéled meg, hogy nem kell megállnod, az csak a te saját tudatlanságod, attól még nem mentesülsz a büntetés alól, mert azt mondod hogy te úgy véled hogy nem kell megállnod. Az hogy honnan tudná hogy merre mész, az annyira egyszerű, hogy ha picit gondolkodsz akkor rájössz, hogy ők rádiókapcsolatban állnak az összes járőrrel, és ha ők látják merre mész, akkor a többi is ott lesz a nyomodban, percek kérdése. Hogy te hogyan rázod le, azzal ők nem foglalkoznak, mert nekik elég a rendszámod,aztán utána már csak megvárják míg hazaérsz, és máris nem csak szabálysértésért kapsz pénzbírságot, hanem azért is megbüntetnek, hogy hivatalos személy felszólításának nem tettél eleget, ami még börtönt is vonhat maga után. Ő annyiszor állít meg téged, ahányszor akar, tehetsz feljelentést, de sokra nem mész vele, mert 1 rendőr az alapból 2-nek számít, akkor ha van 2 rendőr, akkor 1 a 4 ellen? Kicsit fura. A rendőrnek mindig igaza van, nem tudsz vele mit csinálni. Megint itt látszik hogy nem ismered a Kresz-t, megkülönböztető fényjelzéssel, ő ott áll meg ahol akar, ha fejreáll az útközepén, vagy egymás hegyén-hátán állnak meg, akkor sincs semmiféle szabálysértés, csak használja a megkülönböztető jelzést.Lekamerázod őket? És a bíróságon elmondod, hogy leráztad őket a városban mert te úgy gondoltad hogy nem vagy köteles megállni, és fogod a kamerát, beviszed a bíróságra, és felmutatod hogy ugyanmár mit képzelnek magukról hogy ők keresztbe állnak az úton? Ők meg fel fogják tenni a kérdést, hogy miért nem tettél eleget a rendőri felszólításra. Tényleg az a baj, hogy nem vagy tisztában a jogszabályokkal, ezért háborogsz, de ahelyett hogy azon gondolkoznál, hogy hogyan rázd le őket, helyette olvasd el az erre vonatkozó jogszabályt, amit nem most találtak ki. Itt nem úgy mennek a dolgok hogy te mit hiszel, ha a jogszabályba megvan határozva, akkor az úgy van, a véleményed nem fogja érdekelni őket, ahogy másé sem. Szóval mégegyszer mondom, az hogy ő téged ott és akkor, és úgy állít meg, ahogy gondolja, ha használja a megkülönböztető fény és/vagy hangjelzést.
2009. ápr. 1. 13:14
 12/47 anonim ***** válasza:
34%

Te kérdezö milyen sötét vagy, tuti 18 sem múltál el.

Ha te egyszer is megléptél volna, tuti üldözöbe vettek volna, és nem nézik, hogy elsétálj.

Menj tovább aztán ha van jogsid tuti elveszik.

Az meg hogy te dugóban állsz és nem érsz oda idöben senki nem fogja neked a károdat kifzetni, miért vagy olyan béna hogy nem indulsz el idöben egy tárgyalásra. ha kilyukad a kereked és azért késel akkor a gumigyártó cég a felelös érte?

Az olyan vezetö akinek ekkora arca van jobb is ha nem közlekedik autóval. Menj gyalog neked az való.

2009. ápr. 1. 15:08
 13/47 anonim ***** válasza:
77%
meg kell állnod, vagy rábaszol, remélem így már megérted
2009. ápr. 1. 16:26
 14/47 A kérdező kommentje:

Hát hogyne megértettem ...

Tudod eddig 2x bejött, egyszer egy dugóban, ahol nekem sikerült elhúzni, de az a túl ügyes meg bent ragadt, másodszor pedig kint országúton, tudja fene meddig ment szirénázva, lényeg, hogy a sok eszével engem is megelőzött.

Na ennyit erről.

És kitartok amellett, hogy

1, ha ebből károm van, azt igenis térítsék meg !

2, be kellene vezetni a "hatósági szórakozás" tilalmát, azaz amit akartak és sok országban él, hogy márpedig ne állíthasson meg csak úgy minden szirra-sza..rra.

Jó mindegy, hát akárhogy nézem, márpedig baromira elbeszélünk egymás mellett, mert eddig senki nem tudta értelmezni a dolgot, de oké, én viszon a kresz-t is és a Rtv-t is sokadjára olvasom, egyserűen nincs ilyen megállítási forma, hogy beáll mögém villogva, és nekem meg kellene állnom. Egyszerűen szabálytalan, ennyi, érdekes, hogy ez nem zavar senkit.

2009. ápr. 1. 19:09
 15/47 A kérdező kommentje:

Igen, azt a 18 évet kicsit szorozd meg, tudod PÁV-I-es jogsim van, napi szinten használom is rohammenetben nyilván, na ne majd te akarod megmondani vezethetek avagy sem, de aranyos vagy. Meg hát persze a KRESZ-t sem ismerem ... persze.

Egyszerű jogértelmezési probléma a kérdés lényege, de nem hiszem el, hogy ennyire érthetetlen.

2009. ápr. 1. 19:16
 16/47 anonim ***** válasza:
100%
De nem érted meg, hogy ha ő használja a megkülönböztető jelzést és felszólít a megállásra akkor meg kell állnod???? Ne haragudj, de te tényleg ilyen érthetetlen vagy? Hát komolyan mondom, te mondod magadnak nagy mentősofőrnek, de a Kreszt meg egyáltalán nem vágod!:D:D Hát egyszerűen érthetetlen vagy, már egyszerűen azt kell mondanom hogy hülye, mert már azt akarod hogy úgy állítsák be, hogy a rendőr csak akkor állíthat meg ha a rendőrautó eleje minimum 45 fokba van a te autód hátsó farával:D:D NE haragudj meg tényleg, de te eszméletlenül naív vagy, ajánlok neked egy Kresz frissítést, mert aztán az ilyen tudatlanságokból van a sok baleset és ez eléggé elszomorító. Meg papolsz itt hogy mert ez meg az van külföldön. Minden máshogy megy kint, mint itt, de hát az van, sose lesz Magyarország pl Amerika vagy Németország. MEg te vagy a faszagyerek, mert te aztán leráztad őket, de arra nem gondolsz a nagy mentősofőr múltaddal, hogy az ilyen emberek miatt vannak a balesetek. De tökmindegy, én nem veszekszem veled, azt csinálsz amit akarsz, nem engem fognak megbüntetni és nem is én fogom más testi épségét kockáztatni a "fasza vagyok lerázlak" módszerrel.Csak elszomorító, hogy ha te valóban mentősofőr vagy, vagy éppen voltál, ennyire nem tudod értelmezni a jogszabályt. És nincs meghatározva az hogy hogyan állíthat meg, csak éppen annyi hogy használja a megkülönböztető fény és hangjelzést és egyértelműen jelezze a megállási kötelezettségedet és az hiszem, ez magába foglalja azt hogy oldalról, elölről,hátulról,alulról,felülről,keresztbe vagy akárhogyan, de köteles vagy neki megállni. Ha még mindig nem érted, akkor szerintem elgondolkodhatnál hogy most ki az aki nem érti itt a dolgokat.
2009. ápr. 1. 21:49
 17/47 anonim ***** válasza:

Nah érdekes téma! :)

Hát ha az Úr tényleg mentős múlttal rendelkezik, akkor tapasztalnia kell, hogy ÁLTALÁBAN ha egy hatósági jármű megkülönböztető jelzést használ, a forgalomban közlekedők úgy adnak neki elsőbbséget, hogy lassítanak, lejjebb húzódnak..

Amit a kérdező írt, hogy a villogás meg nínózás még önmagában NEM jelenti azt, hogy meg kell állni..

Viszont ha ilyet lát valaki, természetes reakciónak kell lenni, hogy lehúzódsz, lassítasz.. nem pedig padlógáz és lerázás.. Másrészt, ha lehúzódsz, lassítasz és rendőr mégiscsak mögötted megy és nem előz ki és mindemellett még azt a jellegzetes rendőrkocsis "kerregést" is hallatja akkor tudod(?), hogy tőled valamit szeretne. Ez a kerregés már jelzés, persze nem vagy köteles megállni (itt lehet a rendőr idegeivel játszani saját felelősségre) de biztosítanod kell a rendőr elsőbbségét (amire a megkülönböztető jelzés felhatalmazza).

Aztán ha mondjuk percekig megy mögötted és kürtöl meg nínózik, akkor neked már kellene jönnöd, hogy tőled szeretne valamit. De plusszba beleszólhat a hangosbeszélőjébe, ami egyértelmű számodra.

Csak gondold bele magad a mentőbe, hogy te nínózol meg villogsz és valaki csak megy megy előtted, mert ő nem köteles megállni!!! Viszont köteles elsőbbséget adni amit úgy ad meg, hogy lehúzódik vagy akár meg is áll az út szélén.

És ha már lehúzódtál a rendőrnek (de nem állsz meg mert te csak elsőbbséget adol) akkor ő akár ki is előzhet és (ahogy szokták) az egyik rendőr kinyúl az ablakon és tárcsával vagy kézzel leint.

De amúgy bevett forgalmi szokás, hogy ha mögötted kerreg a rendőr és ha félreállsz, nem előz ki hanem megáll mögötted és a rendőr ki is száll akkor tőled akarhat valamit..

2009. ápr. 2. 02:55
 18/47 A kérdező kommentje:

na ok, az utolsó előtti iszonyú nagy hülyeségeket ír, de majd szemezgetek, neked javasolnék egy Kresz-frissítést az agyadban, az utolsó beírónak viszoint már mozog az agya egy kicsit, na amint lesz időm, kitérek rá.

Valóban, ha megelőz, és leint, az már úgy szabályos, igen, most ennyi röviden, de mögöttem villogva nem szabályos.

(megjegyzem, a rendőrnek rádión engedélyt kell kérni a megkül. jelzés használatára, az nem úgy megy, hogy percekig ott nénózik mögöttem ... persze, látom mennyire a témában vagy, gratula -mármint utolsó előtti)

2009. ápr. 2. 09:48
 19/47 anonim ***** válasza:
Jézusom, te tényleg egy idióta vagy:D Engedélyt kell kérni? NA hát szerintem hagyjuk is ezt a témát, mert szerintem te egy taknyos kis kölyök vagy aki lázadozik a rendőrök ellen, meg unatkozol aztán mással nem tudod magadra hívni a figyelmet. Nekem nem kell Kresz frissítés, mert az előbb már leírták a jogszabályt amit elfogadtam mert úgy van, te meg mit válaszoltál rá? Áhh hát az akkor sem úgy van:D Akkor most ki ír hülyeségeket? De mi az hogy nem szabályos amúgy? Nem érted hogyha használja a megkülönböztető jelzést akkor rá nem vonatkozik semmilyen szabály? Te tényleg ennyire tirpák vagy? De egyébként mint már mondtam, ők le se szarják hogy te mit gondolsz, nem fogják a jogszabályt megváltoztatni a te okos megfigyelésed meg elképzelésed miatt, helyette majd elveszik a jogsidat, aztán majd gyalogolhatsz és akkor majd kitalálhatod hogy kevesebb fehér csíkot festettek a zebrára mint feketét:D:D Na, az ilyenek miatt tart ott az ország ahol most van!!
2009. ápr. 2. 13:38
 20/47 anonim ***** válasza:
(2) A megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője - a rendőr és a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a 24-43. §-okban foglalt rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyőződött arról, hogy a közlekedés többi résztvevője az akadálytalan továbbhaladást lehetővé tette.---> Tessék te nagyon okos!
2009. ápr. 2. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!