50ccm robogó elfoglal egy teljes parkolóhelyet. Megteheti?
Hinnye. Mire föl ez a nagy gyűlölködés a motorosok felől?
Én is motorral járok, és ha van hely akkor inkább a járdán parkolok, mivel az autó nem állhat a járdára én viszont bárhol parkolhatok. Szerintem az üzenethagyás bunkóság viszont derítsd ki vagy várd meg kié a motor és beszéld meg vele, ha normális megérti, de érvelj nyugodtan ne egyből támadj neki, hogy "ne itt álljál már meg vaze".
Két motor is állhat egy gk. parkolóban jogszabály szerint. Az nem derült ki a kérdésedből, vagy nem figyeltem eléggé, hogy az ominózus járgány tulajdonosa helyi vagy "vendég" vezető. Utóbbi estben érthető, hogy él a jogszabály adta lerhetőséggel. Ha viszont helyi akkor jobb lett volna, ha a járdán parkol, főleg mint írod meg van engedve. Legalább viszonylag védett helyen van a járgánya.
Ha már üzengetsz neki: kultúráltan említsd meg a debreceni parkolási rendet idézve a rendelet számot. Hátha megérti és másképp parkol.
Mindegy hogy a parkoló hely szélére vagy közepére áll, akkor se állhatsz egy motor mellé kocsival még ha oda is férnél.
Ez benne van a KRESZ-ben, tanulnod kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!