Ha megállít a rendőr nem bunkóság, ha nem szállok ki?
Mert ismerősöm szerint Ő mindig kiszáll, hogy megadja a tiszteletet, és nem szereti, hogy a rendőr lenézi őt.
Számít az valamit, ha kiszállok, vagy bent maradok a kocsiban?
Mármint a rendőr máshogy fog velem beszélni, hogy ha kiszállok?
Ha nem kér meg rá, akkor nem kell kiszállni.
Szvsz.
Ha meg megkér, ott már komolyabb dolgokra lehet számítani(mutasd meg az eü dobozt, izzókészletet, háromszöget stb), nem csak forgalmi-jogsi ellenőrzésére. Ahhoz minek kellene kiszállni?
Mondjuk nekik is kell egy napi kvóta sztem..
na azért talán ott még nem tartunk h ezért lelőjenek, bár ki tudja :)
sztem ha kiszállsz, kevésbé kötözködnek amúgy, nekem ez a tapasztalatom
Szerintem ne szállj ki, csak ha erre szólít fel.
Meg amúgy is a tisztelet megadhható ülve is...
Amúgy van ország, ahol kimondottan fenyegetőleg hat ha kiszállsz, és úgy is kezelnek...
Amerikában nem "kedvükre" lövöldöznek. Hanem féltik az életüket. Ellenbem mire odamegy a kocsihoz az amerikai rendőr, ha már a példánál maradunk, szinte mindent tud a kocsiról. Itt nálunk még a papírok átnézése után se tudja megállapítani, hogy azok a valóságot tartalmazzák vagy sem. Mivel nincsenek eszközeik erre a járőrnek.
A tisztelet: Valóban igaz, hogy meg kell adni a másiknak, de úgy vélem ha bent maradsz a járgányban akkor is meg tudod adni a tiszteletet pl. azzal, hogy nem flegmán viselkedsz a rendőrrel, készséges vagy.
Amerikában más a szitu. Ott mindenkinek lehet, és van is fegyvere, illetve a rendőrökkel szemben kb. annyi a tisztelet mint lassan nálunk is a sünökkel szemben :P (semmi)
Szóval kint a rendőrök ellen elkövetett erőszak eléggé elterjedt, így a rendőrök félnek, ami teljesen érthető. Amikor a rendőr megállít azonnal fel kell emelned a kezed, mert ha nem, akkor azt hiszi hogy fegyver után matatsz és már lő is le. Kint a törvények védik a rendőrt, ha a rendőr azt vallja, hogy azt gondolta fegyverért nyúlsz le, felmentik. Nálunk mégha a rendőrre lőnek is, utána a rendőrnek kell bizonyítani a jogos fegyverhasználatot (nonszensz), nehogy szegény bűnözők lelki világa sérüljön.
A kérdésre: én kiszállok, így jobb, látja az együttműködést, illetve sok esetben a papírok eleve hátul vannak a táskámban és nem az ölemben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!