Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha megállít a rendőr ki kell...

Ha megállít a rendőr ki kell szállni az autóból?

Figyelt kérdés
Mi a helyes magatartás? Megállít, aztán leállítom a motort és várom a rendőr utasításait? Vagy a motort sem kell leállítani? Esetleg azonnal ki kell szállni az autóból? Mit ír hivatalosan a KRESZ?
2011. márc. 29. 18:39
 1/8 anonim ***** válasza:

A hivatalost nem tudom,de gyakorlatban az autót nem kell leállítani és nem is kell kiszállni

De én sokszor kiszállok ,hogy lássak mindent és,hogy megadjam a tiszteletet,hogy ne kössenek belém valami f'szságért

Esetleg az autót leszoktam állítani de ha nem állítod le akkor sincs semmi,kinyújtod a papírokat megnézi visszaadja és padlógáááááz

2011. márc. 29. 18:48
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
2011. márc. 29. 18:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Hivatalosan és pontosan azt kell csinálni, amit mond. Addig semmit, hátha nem veszi jó néven.

Biztos, hogy leállíttatja az autót és nem kell kiszállni, csak ha szól.

2011. márc. 29. 19:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem kell elvileg kiszállni, de a 75%-uk úgyis kiszállít, m megakarja nézni a csomagtartót...Vagy edddig engem csak a vámosokból lett rendőrök állítottak meg? :D
2011. márc. 29. 20:46
 5/8 anonim ***** válasza:

azt tudom hogy amerikában tilos kiszállni, sőt a kezedet is úgy kell tartani, hogy láthassa a rendőr, mert ha véletlenül úgy ítéli meg, hogy fegyvert akarsz elővenni, kérdés és gondolkodás nélkül lepuffant :)

Mo-n nem tudom mi a helyzet. Én inkább kiszállok hogy lássa az együttműködési készséget, illetve ha hátul van a táskám a csomagtartóban úgyis abban vannak az iratok, ami miatt ki kell szállnom.

2011. márc. 29. 21:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Én mindig félreállok, autó leállít, ablak leteker, köszönök napszaknak megfelelően, és várom az utasításait.
2011. márc. 30. 03:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez a vámosokból lett rendőr picit bántja a fülem.

A vám és az apeh egyesült, ebből lett a Nemzeti adó és vámhivatal (NAV)

A határőrség pedig a rendőrséggel egyesült és Határrendész rendőr a megfelelő szó.

Mikor a rendőr int, hogy parkolj le, akkor irányjelző berendezést kiteszed, lehúzódsz. Motort leállítod. Letekered az ablakod, köszönsz, és automatikusan átadod neki az irataidat. Majd ha ő azt mondja, hogy nyisd a csomagtartót, kapcsolgasd a lámpáidat, szállj ki, vagy fújd meg a szondát stb... De fontos, hogy kötelességed ezeknek eleget tenni.

Igen a határ közelében kinyittatják a csomagtartót, gondolom nem kell megmagyarázni miért...

2011. márc. 30. 10:22
 8/8 anonim válasza:
Mindenképp száj ki, nekem volt ,h a kedves magatartásért eltekintett a bírságtól! Ilyenkor ő az úr!
2011. márc. 31. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!