Ha a rendőr megállít közuti ellenörzés miatt akkor milyen iratokat kérhet tőlem?
Akár útlevél is igazolhatja a személyazonosságot, emellett az érvényes (időbelileg és kategóriára) jogosítvány és a szgk. forgalmija a fontos, bár a rendszám matricái is árulkodóak.
Nem tudom most kell-e a kötelező biztosítást igazolni, nekem van.
Ez egy igen hülye kérdés.
Mert például:
- fegyver van a kocsiban - fegyvertartási engedély+vadászjegy
- Áru van a kocsiban - számla, mérleglevél.
- tgk: menetlevél
És még lehetne sorolni!
Általában el szokták fogadni a vezetői engedélyt személyazonosság igazolásra. De ha kér lakcímkártyát át kell adnod! Biztosítást igazolni kell!!!
utolsónak: tényleg rosszul raktam fel
szóval nincs semmilyen áru,fegyver stb. a kocsiban csak én. egyébként lakcímkártyát is tényleg? de azt meg mi a francnak?
na szóval...eddig senki sem írt helyes választ.
a rendőr kérhet személyazonosításra alkalmas okmányt /szig v. vez.eng./ és a forgalmi engedélyt - alapesetben, ha nincs áru, fegyver, stb.....).
A biztosítást nem kell igazolnod 2010. jan. 1 óta. Ha a rendőr le akarja ellenőrizni, akkor az Országos Nyilvántartásban leellenőrzi, ugyanez a helyzet a lakcímmel is.
szóval ha nem szállítasz semmit, nincs fegyvered, és a kocsiddal minden rendben van, akkor elkéri a jogsit és a forgalmi engedélyt.
üdv Mindenkinek.
egy rendőr :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!