Amikor a rendőr megállít és helyszíni bírságot akar kiszabni (pl:50 helyett 60-al mentem, vagy nem volt bekötve az övem stb) akkor én kérhetem h hagy nézzem meg a felvételt (rendőrkocsi kamerája v traffipax) ami ezt bizonyítja?
A vesztegetéseket elkerülendő a gyorshajtást már nem ott "kaszírozzák", hanem központilag. (Vas megye)
Egyedül, egy személyileg a rendőr szerintem nem állíthatja, minimum kettő kell a bizonyításhoz. Ha van kamera akkor bukta van.
Utóbbi 2 mondat saját vélemény.
Nem.
Csak azoknak mutatják /mutathatják, akik nem beszélnek magyarul, mert másképp nem tudnák elmagyarázni nekik.
Volt arról szó, hogy akkor mindenkinek megmutathassák, de eddig még csak itt tart az ország!
Régebben kérhettél fényképet és ki külték postán egy tizesért.Most már van rá vmi honlap,ahol a bírságkódoddal megnézheted,de lehet,h az a parkolótársaság.
Ismerősömet úgy büntették meg,hogy az autóját tréler hozta pestre és arra is kellet volna autópályajegy ezek szerint.
Helyszini bírságnál ajálj fel lóvét neki.
"Helyszini bírságnál ajálj fel lóvét neki."
Jaja, csak sok a patkány ember és nem merik elfogadni... Hallottam olyat, hogy ha valakitől elfogadják a pénzt, majd a valaki feljelenti őket, hogy elfogadták, akkor vissza kapja a pénzt és meg sem büntetik az elkövetett szabálysértésért.
Ez eddig tök jó üzlet, de a sok gyökér rövidtávon gondolkozik... Pl. évente elkapnak gyorshajtással, amikor 45 ezret kéne vizetni. Inkább fizetek egy tízest és mindenki jól járt nem? Viszont a feljelentős hü.lyék miatt mi lesz? 1-2-t meg tudnak úszni, mert még a pénzt is visszakapják, de utána? Utána a rendőrök nem merik elfogadni a tízest és szépen megbüntetik majd fizetheti a 45-öt.
Szóval ez a baj... A sok nyomorék miatt egyre nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!