Van még rajtam kívül olyan a világon, aki nem tud autót vezetni?
Mert egyszerűen nem tudok. Képtelen vagyok figyelni a forgalomra is, közben fék, gáz, kuplung, irányjelző, kormány, piros lámpa, sávváltás,... nem tudok egyszerre ennyifelé figyelni.
A mazsolát pedig a többiek könyörtelenül leszorítják, rádudálnak, mutogatnak. Próbáltam már százszor is, hogy kimenjek vezetni, de tiszta görcsbe áll a gyomrom már az induláskor.
Jogosítványom régóta megvan, de félek a vezetéstől, félek a többi kocsitól, félek a forgalomtól, félek, hogy ügyetlen leszek, félek, hogy valaki megsebesül miattam.
Ezért inkább gyalogolok, cipekedek, ázok-fázok, várakozok, és szagolom a buszon mások bűzös leheletét.
Csak én vagyok ilyen szerencsétlenség?
Leszorítás, rádudálás, mutogatás?
Csaknem csodás fővárosunkban vezetsz?
Sejtettem.. Hét éve van jogsim, ebből kettőt Csepelen éltem. El sem tudod képzelni pl. Győrben mennyivel nyugodtabb a közlekedés.
Szerintem a gondjaidat a gyakorlás megoldaná, persze kisebb forgalomban.
utolsónál a pont.
Egyrészt valóban nem mindenki képes az autóvezetésre mert valóban sok dologra kell egyszerre figyelni, érezni kell nem csak az autót, magát a forgalmat, a vezetés ritmusát, másokat, stb...
Ha valaki erre nem képes, akkor megette a fene.
Nálad viszont szerintem más a baj:
egyrészt túlparázod a dolgot.
Másrészt valóban gyakorolnod kellene az alapoktól kezdve mindent. Az autóvezetés olyan mint egy kisgyereknek a futás. A gyerek sem rögtön a maratonival kezd, márpedig úgy néz ki te rögtön azzal próbálkoznál, aztán csodálkozol hogy nem megy.
Először tanuld meg csak az alapokat, hogy a váltás rutinból menjen úgy, hogy nem kell odafigyelni rá. Egyenes kihalt utakon sokszor megcsinálni: elindul álló helyzetből, kapcsolgat fel 5ig, majd szépen visszza 1-ig, megáll. Amíg ez nem megy rutinból (sztem 2-3* 1-2 óra). Amikor már megy, akkor jön a következő: jobbkezes utcában végigmenni: 2-3ig felkapcsol, majd vissza 2-1-be.
Aztán a kanyarodásokat gyakorolni. És így szépen minden alapdolgot felképíteni. Valszeg amikor tanultál, az oktatód nem tanított meg rendesen, és most ennek szívod az "eredményét". Ugyanaz mint a számítógéphasználat: sokakat még az alapokra sem tanítanak meg, rögtön használjuk a word-ot, miközben azt se tudja mi az hogy menü. Lehet így próbálkozni, de nem fog menni...
Azért is görcsölsz mert érzed hogy nem megy. De azért nem megy, mert nekiállsz lefutni a maratont és kidőlsz az első 100 méter után. Először talán gyalogolni kéne megtanulni akkor majd lesz sikerélmény, elmúlik a félelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!