Mi az APU a repülőgépeken?
Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 22:57
11/20 anonim válasza:
Auxilary Power Unit (APU)= Segédszervezeti tápegység
vagyis ez egy GENERÁTOR
12/20 anonim válasza:
Olyan sötét vagy, mint az éjszaka. Tudsz angolul? Nesze: "Once the APU is running, it provides power (electric, pneumatic, or hydraulic, depending on the design) to start the aircraft's main engines." A generátor mióta termel áramon kívül mást is?? Egyébként meg a "pilótánk" kb. annyiszor vezetett repülőt mint én... Nem kell minden hazugságot elhinni, kis naivka.
13/20 anonim válasza:
b@zd. tudjatok mennyit rohogtem a valaszokon ?:))
15/20 anonim válasza:
Lol nagy dumák mennek itt :D lassan a "10 millió pilóta országa" leszünk :D amúgy ott a wikipedia link elég korrekt nemtom aki elolvassa az utána miért hajtogatja továbbra is a saját baromságát. @ pilóta és te milyen típust repülsz amin a gázkar alatt van az apu XD ??
16/20 anonim válasza:
mennyit lehet itt rögögni, a gázkar alatt az apukád ülxd, jókis pilóta lehetsz, elöször egy képet kéne megnézned pl egy 737 cockpitról. az Apu még az áramon kívül mit termel?xd max. meleget, meg olajat is keres nem?
17/20 ennyiii válasza:
XD betegek az APU-t ezekután célszerű lenne nevén szólítani: segéderőforrás. Azt termel amit tud, elektromosságot vagy hidraulikanyomást, sűrített levegőt az indításhoz, amúgy meg a gépek legvégében helyezik el általában.
19/20 anonim válasza:
Tudom, régi kérdés, de hátha valaki idetéved. Nos, sok részigazság és sok hülyeség is van az előző válaszokban, úgyhogy jobb tisztába tenni. Az APU egy segédhajtómű, de nem vesz részt a gép meghajtásában. Elsődleges célja a hajtóművek indításához szükséges energia biztosítása, továbbá míg a hajtóművek állnak, a gép egyéb rendszereihez (világítás, műszerek, stb.) biztosítja a tápellátást. Felépítésében a rendes sugárhajtóművekhez hasonló gázturbina, mely a gép farokrészében található, a kipufogója pedig rendszerint a gép végében található (hátulról látszódik az összeszűkülő farokrész végén a cső). Tehát hajtómű, de nem állít elő tolóerőt, hanem energiát szolgáltat.
20/20 anonim válasza:
AMD processzorokban nem tudom mit jelent, de egyébként segédhajtómű, elvileg auxiliary (mint a Half-Life Blue Shiftben) :D valamire azért a játék is nevel. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!