A NATO repülőgépeken tényleg ezért van NATO-OTAN
felirat? (ld. Lent)
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm azt mondta, hogy azért van így kiírva a repülőgépeken, hogy az utasszállító gépek visszapillantó tükréből a pilóták lássák, hogy jön a NATO és el kell engedni, hasonlóképpen a tűzoltóautókhoz, melyek elejére ugyancsak ki van írva tükörírással is, hogy TŰZOLTÓSÁG. Ez tényleg ezért van így? Nagyon logikusnak tűnik...
hülyeség. ha olyan közel kerülnének, hogy látható a felirat, már régen rossz. mindamellett tükör legfeljebb az ilyen kis vitorlázó gépeken van de azok úgysem olyan magasan szállnak.
2010. szept. 10. 23:30
2/12 anonim válasza:
Én még sosem láttam utasszállítón visszapillantó tükröt. Biztosan nem szedné le a légellenállás. Ha az egyik gép olyan közel van a másikhoz, hogy a pilóta el tudja olvasni a tükörben a másik gép feliratát, akkor az már régen rosszat jelent.
2010. szept. 10. 23:33
3/12 anonim válasza:
Ha már afelé az elv felé tekintgetünk,hogy lássák a NATO feliratot tükörből akkor inkább azért,hogy bvevetési területen leszállásnál a szövetségesek ne lőjenek rá ha meglátják :D
2010. szept. 10. 23:44
4/12 anonim válasza:
ja am' utolsó vagyok,ki googleztam és az OTAN az a franciául a NATO rövidítése:D
The North Atlantic Treaty Organization or NATO (pronounced /ˈneɪtoʊ/ NAY-toe; French: Organisation du traité de l'Atlantique Nord (OTAN)),
szóval gondolom hogy azokon a repcsiken amik mennek francia nyelvterületen is, ott felírják OTAN-al is
2010. szept. 10. 23:45
6/12 anonim válasza:
LOL.
Utasszállító (súlyánál fogva) kevésbé fordulékonyabb, mint egy vadászgép.
Radarral közlekednek és olyan, hogy visszapillantó, nincs! (Én vitorlázón se láttam...) mit gondolsz, hogy repülnek éjjel?:|
2010. szept. 10. 23:51
7/12 anonim válasza:
Ahogy fentebb említették franciául és egyéb latin nyelveken fordítva van a rövidítés, mivel ezekre a nyelvekre jellemző, hogy a melléknév a főnév mögé kerül. Így lesz a NATO-ból OTAN, EU-ból UE, stb.
2010. szept. 11. 00:18
8/12 anonim válasza:
GÁSÓTLOZŰT felíratnak sincs semmi értelme, mert a megkülönböztető jelzéseinek használatával érdemli ki az elsőbbséget.....
Nagy és piros, kék villogókkal szirénázva ugyan mi más lenne???
BKV üzemzavar elhárítás felírat milyen jól mutatna tükörírással......
2010. szept. 11. 01:37
9/12 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Eltekintve attól, hogy elég kevés a NATO repülőgép (ha van) mert a katonai gépeket is a nemzetek veszik lajstromba és nemzeti felségjelzéssel látják el, az OTAN felirat elég gyakori pl. Brüsszelben is és Párizsban is. Már megírták az igazat (a francia ugyanolyan hivatalos nyelv a NATO-ban mint az angol), de fel nem fogom, hogy ki pontozza le a jó választ és miért.
2010. szept. 11. 08:22
10/12 anonim válasza:
A NATO nem csak a repülőgépeken, de a levélpapírokon és az összes egyéb hivatalos logókban egyaránt mindig használja a francia OTAN rövidítést is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!