Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Én vagyok-e a hibás, ha...

Én vagyok-e a hibás, ha mellékútról engednek kikanyarodni és egy szabálytalanul előző belém hajt?

Figyelt kérdés
Villamos síneken záróvonalon kívül a feltornyosult autókat csúcsforgalomban szabálytalanul előző gk. rohant az autómba, amikor én mellékútról engedélyt kaptam az elsőbbségi útról érkező gk.-tól, hogy enged kikanyarodni balra nagy ívbe.A biztosító a másik szabálytalanul előző gk. javára döntött miután a helyszínen elismerte a hibáját a betétlapon.A kressz szerint mellékútról érkeztem, engem intéssel kiengedtek de a belém rohanó gk. szabálytalanul előzött a villamos síneken...Miért mégis én vagyok a hibás?Mit lehet ilyenkor tenni, hogy a javamra döntsenek?
2009. febr. 2. 18:08
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
100%

Szia!

Kolleganőm fiát is így tarolták le. nem ő volt a hibás!Ne fogadd el!. Kérj független közlekedési igazságügyi szakértőt!

2009. febr. 8. 17:15
 22/23 anonim válasza:
49%

Így képek nélkül az elmondottak alapján szerintem mindketten szabálytalanok voltatok.

Te azért mert attól még hogy egy védett úton haladó lemondott az elsőbbségéről neked meg kell győződni, hogy a többiek is megadják az elsőbbséget. (Pl. mikor vezetni tanultam a zebránál egy gyalogos intett, hogy mehetek én meg elindultam, mire az oktató a fékre lépett és mondta, hogy meg kellett volna győződni, hogy a másik irányból is szabad utam van-e).

A gyalogátkelőhelyes példára visszatérve ez az eset olyan, mintha gyalogátkelőhely nélküli úton kelnél át úgy, hogy nem néztél szét jól és közben egy szabálytalanul előző kocsi elütött volna. Attól még hogy a másik fél szabálytalan az nem ment fel téged.

Ilyen a kresz.

2009. febr. 11. 00:09
 23/23 anonim ***** válasza:
Nem volt türelmem végigolvasni a hozzászólásokat, de MINDKETTEN hibásak voltatok. A kötelező nem fog fizetni. Amelyikőtöknek van Casco-ja, érdemes arra javíttatni. Te nem győződtél meg róla teljes mértékben, hogy kihajthatsz (hiába engedtek el, akkor is meg kell győződni arról, hogy kimehetsz-e a főútra). A másik is hibás, mert szabálytalanul előzött. Jobban jártál, hogy nem hívtál rendőrt, mert ebben az esetben meg is büntettek volna (a szabálytalankodó autóst is). Így ennyivel kevesebb a károd.
2009. febr. 16. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!