Én vagyok-e a hibás, ha mellékútról engednek kikanyarodni és egy szabálytalanul előző belém hajt?
Szia!
Kolleganőm fiát is így tarolták le. nem ő volt a hibás!Ne fogadd el!. Kérj független közlekedési igazságügyi szakértőt!
Így képek nélkül az elmondottak alapján szerintem mindketten szabálytalanok voltatok.
Te azért mert attól még hogy egy védett úton haladó lemondott az elsőbbségéről neked meg kell győződni, hogy a többiek is megadják az elsőbbséget. (Pl. mikor vezetni tanultam a zebránál egy gyalogos intett, hogy mehetek én meg elindultam, mire az oktató a fékre lépett és mondta, hogy meg kellett volna győződni, hogy a másik irányból is szabad utam van-e).
A gyalogátkelőhelyes példára visszatérve ez az eset olyan, mintha gyalogátkelőhely nélküli úton kelnél át úgy, hogy nem néztél szét jól és közben egy szabálytalanul előző kocsi elütött volna. Attól még hogy a másik fél szabálytalan az nem ment fel téged.
Ilyen a kresz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!