Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Én vagyok-e a hibás, ha...

Én vagyok-e a hibás, ha mellékútról engednek kikanyarodni és egy szabálytalanul előző belém hajt?

Figyelt kérdés
Villamos síneken záróvonalon kívül a feltornyosult autókat csúcsforgalomban szabálytalanul előző gk. rohant az autómba, amikor én mellékútról engedélyt kaptam az elsőbbségi útról érkező gk.-tól, hogy enged kikanyarodni balra nagy ívbe.A biztosító a másik szabálytalanul előző gk. javára döntött miután a helyszínen elismerte a hibáját a betétlapon.A kressz szerint mellékútról érkeztem, engem intéssel kiengedtek de a belém rohanó gk. szabálytalanul előzött a villamos síneken...Miért mégis én vagyok a hibás?Mit lehet ilyenkor tenni, hogy a javamra döntsenek?
2009. febr. 2. 18:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

a linkelt eset teljesen más, mert ott több sávos út, és takarásban volt, teljesen mindegy, hogy szabálytalan volt a személyautó közlekedése, mert ott valóban jöhetett volna busz is.

A kérdező esetében viszont nem kellett arra számítson, hogy a villamos sinen záróvonalon kivágódva jön egy autó.

2009. febr. 2. 22:37
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Balra mindenesetre kellett volna nézned akkoris, ha az első autó elengedett. Azt írod ugyanis, hogy a VILLAMOS sínen előzött az illető. Ahol elvileg simán jöhetett volna a villamos is, és akkor ez a kérdés talán meg sem születik, kérdező hiányában. Tehát nem győződtél meg a szabad áthaladásról. Persze ha rendőrt hívsz, az vastagon megbünteti a villamossínen előzőt, plusz ráveri a balhét, esetleg elveszi a jogsiját. Így, hogy elismerte a hibáját, nem volt rendőr, maradt a biztosítós dolog, tehát még akkor is jobban jár, ha végül mégis ő lesz a hibás. Egyet írj le őszintén: néztél balra az elsőbbséget megadó autó mellett vagy sem?
2009. febr. 3. 07:30
 13/23 A kérdező kommentje:
igen, és egyértelműen nem jött villamos se jobbról se balról mert különben nem indultam volna tovább!És utána tűnt fel a másik autó, aki mivel kivágódott a sávból és felgyorsított, hogy minél hamarabb kielőzhesse a sort, esélyem se volt rá, hogy arra számítok hogy ott felbukkan a síneken egy autó. Amúgy az Orczy út a helyszín, Bp. VIII. ker. És az autós annyira sietett hogy 50 métert nem bírt még várni, ugyanis annyira volt a célállomásától...
2009. febr. 3. 14:14
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Tehát olyankor indult már el, amikor elvileg látta, hogy te ott kanyarodsz ki? Mert akkor egyértelműen ő a hibás, ha te már ott voltál félig-meddig kilógva az udvarias autós előtt. De ezt el kéne mondani akkor a biztosítónak is. Az természetes amúgy, hogy megpróbálnak kibújni a fizetés alól!
2009. febr. 3. 14:50
 15/23 A kérdező kommentje:
Arról fogalmam sincs hogy látott e.. A biztosító arra fogta, hogy a kressz szerint a közlekedési tábla minden esetben a döntő az ilyen helyzetekben. De kérdem én, hogy az miért nem hibás, ha valaki a felsőbbrendű úton szánt szándékkal szabálytalankodásra adja a fejét és véghez is viszi, és a már az úton kint lévő és kanyarodó autóba belerohan? (aki szerintem szabályosabb mivel kiengedték és lehet kanyarodni balra is)
2009. febr. 4. 13:19
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy kapcsolódó téma: rengeteg olyan felelőtlen bunkóval találékozok aki csak úgy kihajt az ember elé, nem érdekli hogy fékezésre kényszerít, ráadásul a tírpákabb fajta akkor is kihajt az ember elé ha 50méter után balra kanyarodna de nem tud mert szemből jönnek! ezeket az embereket letúrnám a francba! /természetesen ez most nem a te esetedről szólt/!
2009. febr. 5. 10:01
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne hogy elhidd már a mocskos húzását a biztosítónak!!

Ki akar bújni a fizetés alól!!

Keress meg egy közlekedési jogászt, legalább egy jól megfogalmazott levelet írass vele , pert helyezve kilátásba!

2009. febr. 5. 10:13
 18/23 A kérdező kommentje:

Engem is bosszant higgyétek el!

Csak megkérdeztünk már mára rendőr és egyéb ismerősöket, akik jártasak a témában, és sajnos kiderült, hogy a kressz eléggé alaptalan az ilyen helyzetekre nézve, és kimondja törvényben, hogy bármely elsőbbségadás kötelező táblával ellátott útról érkezőnek elsőbbséget kell adnia... és ha az ember repülővel beront a főútra és úgy gázol el egy mellékútról érkezős, akkor is a mellékútról érkező a hibás!És ezellen szóló kivétel nincs, sem semmi de!Láttam a törvényt is:( szóval rossz hír mindenkinek, hogy a magyar kressz elég gázul van megcsinálva, és nem az igazságosság felé hajlik!!! Tehát kénytelenek vagyunk megcsináltatni saját pénzből, ami kiderült nem is lesz olyan sok mint vártuk!sőt..

Nagyon köszönöm mindenkinek a véleményét!

2009. febr. 5. 16:42
 19/23 anonim ***** válasza:

Szerintem sem döntött rosszul a biztosító, de persze a helyzetet azért részletesen kell ismerni ahhoz, hogy erről valaki pontos értékelést tudjon mondani. Egyébként eléggé 50-50%-os helyzet.

A kresz az olyan szempontból nagyon jó, hogy rengeteg a redundancia benne. Azaz a legtöbb balesethez két ember hibája kell. Itt most: te nem adtad meg az elsőbbséget, a másik pedig ugye szintén szabálytalan volt.

Persze érthető, hogy számodra ez eléggé elkerülhetetlen helyzet volt, de sajnos ez ellen nincs mit tenni. Nagyon jó ügyvéddel sok évi pereskedéssel esetleg el lehet érni valamit, de azt is csak úgy bírom elképzelni, ha apró részleteken kezdtek szőrszálhasogatni. Persze így se biztos, de százezrek vagy milliók mehetnek pereskedésre. :) Szerintem nem éri meg...

Egy hiba: nem hívtál rendőrt. Azt azért kellett volna. Elég sok a biztosítási csalás, azoknál rendszeresített az, hogy az egyik fél szó nélkül elismeri a felelősséget a lapon. Szóval gyanús.

Átlagos esetben senkinek semmit nem kell elismernie. Le kell írni a tényeket, aztán majd a szakértők megszakértik, hogy ki mit vétett.

2009. febr. 6. 03:52
 20/23 anonim ***** válasza:

Egy nagyon jó és megbízható fórum: [link]

Itt tuti segítenek!

2009. febr. 6. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!