Én vagyok-e a hibás, ha mellékútról engednek kikanyarodni és egy szabálytalanul előző belém hajt?
Persze, hogy a biztosító úgy döntött, hiszen bepróbálkoznak, ha beletörődsz megússzák a kártérítési fizetési kötelezettségüket.
Szerintem menj el egy közlekedési jogászhoz, és a helyzetet részletesen elemezve elmondja, érdemes e perelned.
Vagy ha van közlekedési rendőr ismerős, a vélaményét meg lehetne kérdezni.
Tényleg, nem volt helyszinelés? Mert az lényeges lenne, hogy a rendőrség szerint kinek a hibája a baleset
volt záróvonal, és még fénykép is van róla, csak sajnos rendőrt nem hívtunk ki, mert ott elismerte a hibáját a másik fél, tehát bíztam abban hogy egyértelmű lesz.. első baleset és tapasztalatlanság :(
a kérdező
az az igazság, hogy jól döntött a biztosító.
a képlet baromi egyszerű, minden ha és esetleg nélkül.
A másik akármilyen szabálytalanul is közlekedett, ő akkor is a védett úton haladt. Ebből következően te vagy a felelős.
Semmit nem lehet tenni, ez a "pokolba vezető út is jóidulattal van kikövezve" esete.
Az utolsónak abszolut nincs igaza!
Záróvonalon előzni nem lehet, és erre felkészülni sem, hogy valaki ezt teszi szabálytalanul!
Egyértelműen vétlen a kérdező!!
Egy hivatalos levelet kel küldeni a biztosítónak, hogy nem fogadod el, és tedd a fentebb írtakat!
Ne hagyd annyiban!
Minden eset más és egyedi.
A kérdezőnek van igaza, ő nem volt szabálytalan.
Jól is néznénk ki, ha egy szabálytalan , váratlan és ezzel közúti balesetet előidéző gyorshajtó lenne az "áldozat" és a vétlen!
Nem véletlen, hogy a helyszínen elismerte a hibáját!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!