Az IC-n van konnektor?
Esélyes.
Szoktam látni hálózati csatlakozót nem IC kocsikon.
(lehet, hogy a takarító és karbantartó gépeknek rakták oda)
Én meg mindig olyanon utazom, ahol vann konnektor, de ki van mellé ragasztva egy matrica, rajta laptop áthúzva. Kérdeztem a jegyellenőrt, hogy akkor mire való, mert az emberek többsége csak laptopot akarna oda bedugni, azt mondta, telefont lehet tölteni, a laptopnak "nem jó".
Erre varrjatok gombot :)
Na varrunk is gombot.
A történet a következő:
1-2-3-4 laptopot kinyírtak ezek a konnektorok, egytől-egyig régi laptopok voltak. Ezeknek a töltői még nem viselték eléggé a feszültségingadozást, és megnyekkentek. Az új laptopok töltőit ez már nem zavarja, mert kapcsolóüzeműek, és ha megnézitek általában 100-250V-ig üzemelnek. (Tehát a tengerentúlon is használható dugóátalakítóval.)
Én mindig hazsnálom ezeknek is a töltőt és semmi baja a gépnek. Az igaz hogy a fázishatáron áthaladáskor elmegy a feszültség, de utána visszajön...
Valójában azért van ott a matrica, hogy levédjék maguka: ha bedugod a te felelősséged.
Amúgy tényleg takarítógépeknek van ott elvileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!