Ma miért a forgalom akadályozása a társadalmilag elfogadott?
Ültem a buszon és nem tudott a busz továbbmenni egy autó miatt, amely beállt a kereszteződésbe. A busz folyamatosan dudált rá, mire egy nő a buszon azt mondta, hogy ettől nem lesz jobb.
Miért is nem lesz jobb? El kellene tolni a busszal az autót, és majd attól lesz jobb? Igaz, de szerintem azon még jobban problémázna.

A jelenleg hatályos kresz szerint, ha nem kényszerítették hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra a buszost, akkor nem sérült az elsőbbsége.
Hangjelzést adni pedig csak balesetveszély esetén szabad.
Amúgy gondolom nem ok nélkül állt a kereszteződésben az autó, hanem forgalmi okból. Mire számított az idegbeteg buszsofőr haverod, hogy a dudálástól majd köddé válik a másik autó?

"Amúgy gondolom nem ok nélkül állt a kereszteződésben az autó,"
Nem ok nélkül bizony, hanem mert a vezetője egy primitív tapló volt, aki figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe.
"ha nem kényszerítették hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra a buszost, akkor nem sérült az elsőbbsége."
Tehát az már nem is tartozik az elsőbbséghez, hogy az elsőbbséggel rendelkező haladni is tudjon. 😅

Nem tudjuk a teljes szitut.
Vajon miért állt az ott?

Dehogy elfogadott!
Csak sokan nem úgy hajtanak be a kereszteződésbe, hogy előtte benéznének.
Csak kapaszkodnak a kormányba és leszegett fejjel mennének előre.

Múltkor hasonló helyzetben nem mentem bele a kereszteződésbe, mert láttam, hogy az előttem levő is a túlsó oldali zebrán áll (már az se szabályos) én meg még a kereszteződésbe is belelógnék.
Erre a mögöttem jövő dudálni kezdett meg mutogatni, hogy miért nem megyek, hiszen zöld van. Na az ilyeneknek tudnám beleverni a fejét valamibe, ami kemény és dudoros.
"Mire számított az idegbeteg buszsofőr haverod, hogy a dudálástól majd köddé válik a másik autó?"
Arra számított, hogy nem olyan csöppnyi agya van, mint neked, és hátha magától rájön, hogy befordulhatott volna abba az irányba, amerre szabad menni.

"befordulhatott volna abba az irányba, amerre szabad menni."
He? Ilyesmiről eddig szó sem volt.
Az eredeti kérdésben annyi volt, hogy állt egy autó a kereszteződésben és a buszsofőr emiatt rátenyerelt a dudára.
Ez szerintem egy közfeladatot ellátó, "profi" sofőrtől nem elfogadható viselkedés.
De úgy látom a sértegetés és személyeskedés társadalmi elvárás, ha nem értesz egyet valakivel.

A buszvezető sok okból dudálhatott...példul az utasok édekében, vagy a menetrend miatt, esetleg szarnia kellett, és sietne..-vagy...ő jobban látta a szitut, mint a másik beragadt sofőr...
aki mem autózik nap-mint nap a forgalomban, az kérdez ilyent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!