Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hol tudom én ezt mint magánsze...

Hol tudom én ezt mint magánszemély leellenőrizni?

Figyelt kérdés

B kategóriás jogosítványt a vezetői engedély számával le tudom ellenőrizni valahol, hogy érvényes -e, eredeti -e, vagy minden más adat a valóságnak megfelelő -e?

Ha igen, hol?

febr. 17. 16:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%
Ez az a kérdés, ami legális és megmagyarázható kereteken belül nem merül fel senkiben.
febr. 17. 16:52
 2/11 A kérdező kommentje:
De nincs erre valami rendszer? Pl.: ügyfélkapu vagy valami hasonló adatbázis?
febr. 17. 17:57
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
Magánszemélyeknek nincs. Az ezzel foglalkozó hatóságok tudják ellenőrizni, mert alapvetően nekik kell ezzel foglalkozniuk.
febr. 17. 18:21
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

" hogy érvényes -e, eredeti -e, vagy minden más adat a valóságnak megfelelő -e?"

??????

Nem igazán értem. Minden rajta van. Kiállítja a Belügyminisztérium. Név, születési év rajta van. Orvosi érvényesség, kiállítás dátuma és az érvényes kategóriák megszerzésének ideje is. Valamint kódok is találhatóak benne illetve rajta, amit le lehet kérdezni online is. Az hogy eredeti-e, meglátszik a rajta lévő nyomtatott fényvisszaverős MO címerből is.

Manapság már nem nagyon szoktak jogsit hamisítani.

febr. 17. 18:40
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

A sajátod ott van a kezedben.

El tudod olvasni, hogy mi van rajta, mint érvényesség. Azt meg csak tudod, hogy hamisítottat vettél valahol vagy levizsgáztál.

Más jogosítványához meg nincs közöd, nincs olyan eset, hogy neked bármilyen módon számítana, hogy kinek milyen jogosítványa van.

(Értelemszerűen az önkéntesrendőrködés helyett bejelentést kell tenni, ha szerinted valaki szabályokat szeg)

tegnapelőtt 07:06
 6/11 eddiboy ***** válasza:
Az Ügyfélkapun minden érvényes magyar hivatalos igazolvány (személyi, jogsi, útlevél és lakcímkártya is) a rajta szereplő adatok birtokában leellenőrizhető, hogy érvényes-e azokkal az adatokkal, amik rajta szerepelnek, nincs-e esetleg letiltva stb.
tegnapelőtt 16:47
 7/11 A kérdező kommentje:

De ügyfél kapun belül rámegyek és ha a vezetői engedélynél maradok az alábbi lépéseket tudom tenni.

Vezetői engedély: és az alábbi fülek jelennek meg:

EGYSÉGES ARCKÉPMÁS- ÉS ALÁÍRÁS-FELVÉTELEZÉS IRÁNTI KÉRELEM ELŐTERJESZTÉSE

ÉLETÚT-SZOLGÁLTATÁS A VEZETŐI ENGEDÉLY AUTOMATIKUS KIÁLLÍTÁSÁHOZ

NEMZETKÖZI VEZETŐI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATOS ÜGYINDÍTÁS – TÁJÉKOZTATÁS

NYILATKOZAT A VEZETŐI ENGEDÉLY AUTOMATIKUS KIÁLLÍTÁSÁHOZ ÚJ VEZETÉSI KATEGÓRIA MEGSZERZÉSE (KATEGÓRIABŐVÍTÉS) ESETÉN

NYILATKOZAT A VEZETŐI ENGEDÉLY AUTOMATIKUS MEGHOSSZABBÍTÁSÁHOZ

NYILATKOZAT AZ ELSŐ VEZETŐI ENGEDÉLY AUTOMATIKUS HIVATALBÓLI KIÁLLÍTÁSÁHOZ

VEZETŐI ENGEDÉLY ELVESZTÉSÉNEK, ELTULAJDONÍTÁSÁNAK, MEGSEMMISÜLÉSÉNEK BEJELENTÉSE ÉS AZ OKMÁNY PÓTLÁSA IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA

VEZETŐI ENGEDÉLY MEGSZERZÉSE ÉS MEGÚJÍTÁSA

Melyiken belül keressem, mert nem találom. De a lakcím és az útlevelemet sem találom benne, pedig mindegyik van. Nem értem.

tegnapelőtt 19:01
 8/11 eddiboy ***** válasza:
#7: Mindjárt megkeresem neked, mert én már csináltam ilyet. A lényeg, egész máshol kell keresni, nem a jogsi ügyek között. Valahol van olyan funkció, hogy okmány érvényességének ellenőrzése.
tegnapelőtt 19:07
 9/11 eddiboy ***** válasza:
Amúgy azt nem fogja megadni, hogy az adott kategória érvényes-e, hanem csak hogy az adott okmány hivatalosan érvényes-e.
tegnapelőtt 19:11
 10/11 eddiboy ***** válasza:
100%

[link]

Itt tuudod megnézni, ha a link nem működik, akkor Okmányok menüpont, azon belül

Okmányérvényesség ellenőrzése - Tájékoztatás személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványok nyilvántartásából

menüpont.

tegnapelőtt 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!