Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Magánszemélyként kell garanciá...

Magánszemélyként kell garanciát vállalnom az eladott használtautó után?

Figyelt kérdés

Októberben eladtam az öreg F Astrám 100 ezer forintért. Az az igazság, hogy sok baja volt, rozsdás volt, füstölt, stb, és a müszakija is lejárt. Nem árultam zsákbamacskát, az általam ismert hibákról tájákoztattam a vevőt, de biztos volt olyan is, amiről magam sem tudtam. Viszont szerintem az ára is tükrözte az állapotát, ennyi pénzért nemigen lehet jobbat kapni. A vevő hozott egy új akkut és azzal egyből beindult, önerőből távozott.

Két hete visszajött, hogy az autó nagyon rossz, túl sokat kell rá költeni, és még a bontók sem veszik meg tőle, ezért követelte, hogy vegyem vissza, és adjam vissza a pénzét. Persze nem vettem vissza, és most azzal fenyegetőzik, hogy feljelent, beperel.

2023. dec. 10. 11:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Garanciát nem, szavatosságot a rejtett hibákra viszont igen. Tekintve, hogy F Astra legfiatalabb példányai is már baromi öregek, te még baromi olcsón is adtad az autót, mert baromi sok hibája volt, ezért nem hinném rá lehetne fogni bármire is a rejtett hibát.

Nyugodtan ignoráld az illetőt.

2023. dec. 10. 11:36
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsen fel, pereljen be. Ha minden hiba ismert volt, akkor elveszíti a pert.
2023. dec. 10. 11:37
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Jótállás, nem garancia

Az is csak rejtett hibákra vonatkozik, és egy használt autó esetén a "korának megfelelő" állapot, illetve az ár függvénye is.

Egy öreg, rozsdás, 100ezer forintért eladott autó esetében nincs reklamálási alap.

Látta, hogy mit vesz meg, az, hogy rosszul mérte fel a helyzetet, nem az eladó hibája.

2023. dec. 10. 11:41
 4/19 A kérdező kommentje:
Azt viszont tudtam, hogy a bontók nem veszik meg, mert először én is bontóba akartam adni, Nem csak ezt a példányt, semmilyen F astrát nem vesznek, legalábbis az a 2 bontó, akikkel én beszéltem. Arról is tájékoztatnom kellett volna a vevőt, hogy előtte már 2 bontónak is próbáltam eladni?
2023. dec. 10. 11:41
 5/19 anonim ***** válasza:

#4#

Most nyugodtabb lennél, ha nem beszéltél volna a bontóbal és úgy adod el az autót?

Csak kíváncsiskodás képpen: úgy nem vették át, hogy eladni szeretted volna, vagy úgy, hogy megfizetted volna az átvételt, de még úgy sem kellett nekik?

F Astráért már nem fizetnek, mert azokat alkatrészként nem tudják hasznosítani, de ha a tulaj kifizeti a meghatározott összeget, mindegy milyen roncs, ha a papírok rendben vannak, kötelesek átvenni.

2023. dec. 10. 11:59
 6/19 A kérdező kommentje:
5, mi az, hogy megfizettem volna az átvételt? Mármint nekem kell fizetni azért, hogy a bontó átvegye? Nem fizetek azért, hogy valakinek odaadjam, inkább rohadjon a kert végében még évtizedekig. Eladni akartam a bontónak, és ők is ugyanezt mondták, hogy azért nem veszik meg, mert nem tudják értékesíteni az alaktrészeket.
2023. dec. 10. 12:12
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mit gondolt, ennyiért biciklit sem kap. Pereljen, ha akar.
2023. dec. 10. 12:15
 8/19 A kérdező kommentje:

Szóval én még tavasszal felkerestem két bontót is a városban, akkoriban még volt müszakim is, így személyesen vittem el az autót, látták a bontósok.

Most az új tulaj elvitte ugyanabba a bontóba, és azt mondták neki, hogy ezt az autót már ismerik, mert tavasszal a régi gazdája (én) már el akarta passzolni.

2023. dec. 10. 12:16
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg neki, hogy pereljen nyugodtan. Úgysem nyerné meg és 99.99%, hogy csak fenyeget, mivel a per többe lenne mint az autó.

Bontó pedig bontási igazolást PÉNZÉRT ad ki. Ez telejsen normális, csak olyna kocsiért fizetnek amiből ki tud árulni értlemes mennyiségű alkatrészt.

2023. dec. 10. 12:23
 10/19 anonim ***** válasza:
Miért, mondta, hogy azért veszi, hogy bontóba adja? 😃
2023. dec. 10. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!