Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Magánszemélyeknek hogyan...

Magánszemélyeknek hogyan lehetséges, saját helikoptert tartani?

Figyelt kérdés
Fejembe vettem hogy szeretnék jogosítványt helikopterre. Két személyes ( vezető+ szállítót) helikopterre. Hol tudok rá jogosítványt szerezni, illetve milyen jogi előírásai vannak, hogy én magánszemélyként saját lakteruletemen helikoptert tarthassak? Vagy ez nem lehetséges?

dec. 31. 20:05
 1/6 Mad Max2 ***** válasza:
95%

Pénz, pénz és pénz

Ennyi kell hozzá

dec. 31. 20:16
 2/6 anonim ***** válasza:
85%

Kérdezd Imreh Lajost. Kijózanít majd.

Először tehetsz PPL-H jogsit, az már 20 éve is 3-4 millió volt, most szorozd fel. 30 ezer euró körül tudok németeknél, az 9-12 milla forintban?

Ezzel viszont csak röpködhetsz magadnak, munkához kereskedelmi jogsi kell, az még egyszer ennyi, a repült órák miatt.

Azt nem tudom, hogy lehet-e magánemberként tartani, de céggel szokták üzemeltetni. Szerelni sem szerelheti akárki tarktorosjóska.

Németeknál pár éve vezették be az UL helikopter jogsit, az inkább sporteszköz, arra lényegesen lazábbak az előírások.

dec. 31. 20:23
 3/6 anonim ***** válasza:
92%
Ha elég pénzed van akár űrhajót is tarthatsz magánszemélyként. Mindennek csak anyagi korlátai vannak.
dec. 31. 21:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell hozzá semmi, csak legyen pár zsák amiben valamilyen pénznem fizetési eszköz van.
dec. 31. 22:38
 5/6 Szolovjov ***** válasza:
A Fly Coop-nál megtanítanak repülni R22-essel. Aki azt tudja vezetni, annak utána bármi menni fog.
tegnapelőtt 14:21
 6/6 A kérdező kommentje:
A jogosítvánnyal tisztába Vagyok, hogy milyen kell és nézegettem is az árakat. Szeretnék rá összegyűjteni. Nem egybe kifizetni. De hogy én a helikoptert magamnál tartsam a saját telkemen és repüléssek vele amikor akarok, ahhoz mi kell.
tegnapelőtt 19:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!