Létezik olyan nemzetközi útvonaltervező amiben ORSZÁGONKÉNT lehet fizetős út elkerülést beállítani, vagy legalább normálisan előre jelöli, hogy melyik fizetős?
Waze nekem nem vált be, amikor használtam, akkor még nem volt benne olyan lehetőség, hogy országonként lehetett beállítani a matricákat. Magyarországon belül meg mindegyiknél sokáig gond volt a megyei, mert ilyen csak nálunk van.
Garmint használok, ha meg telefonnal navigálok akkor Here vagy OsmAnd-ot.
Több válaszoló is sikeresen és értelmesen megválaszolta!
(konkrétan megválaszolták, nem úgy, hogy nincs, gyalázkodás)
Nekik köszi!
Akiknek nem sikerült, azok a kudarc élményüket próbálják valahogy feldolgozni! Sikeres mentális felépülést kívánok!
" ne kelljen 3-4 kilóméterekért matricát venni 1-1 országban "
Ilyen sehol nincs , ha matricát kell venni azt nem 3-4 km-enként hanem egyszer kell megvenni egy országba.
Úgy hogy tájékozódj előbb.
Ha nem beszéled a nyelvet ne szólj hozzá!
A "3-4 kilóméterekért" jelentése nem ugyanaz, mint a "3-4 km-enként"
Ha a lehajtónál kerülsz ki egy szakaszt az sokkal nagyobb kerülő, mintha eleve úgy tervezed, hogy kihagyja, de az már befolyásolja a határátkelés helyét is, tehát az országonkénti újratervezés sem optimális. Mivel nem beszélni magyar te ezt úgysem érteni.
Tudom, hogy frusztrál a képességbeli hiányod, sajnállak!
Egyébként van ilyen, pl Lengyelország, Katowicéből 3 irányba indulva, 3 különböző fenntartású fizetős úton lehet menni, mindhez teljesen másik km alapú app kell.
Úgy hogy tájékozódj előbb.
A waze van a legközelebb ehhez amit akarsz.
Ott kiválaszthatod, hogy milyen matricáid vannak és az alapján tervezi az utat.
A fizetőkapus pályáknál viszont sajnos nincs lehetőség országonként állítani. Itt vagy mindet kerüli vagy egyiket sem.
Egyébként autópálya-matrica viszonylag kevés országban van: Svájc, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország.
Amúgy talán openstreetmap alapú útvonaltervezőkben lehet ilyet megvalósítani.
Pl. a Graphhopperben lehet beállítani egyedi tervezési profilt, ahol bármit kitalálhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!