Amelyik vonatot úgy írja a Google Térképen az Útvonaltervező, hogy IR85, arra ugye nem kell pótjegy, helyjegy, ilyenek? Vagy van, de az csak az a 150 Ft-os?
előre is köszönöm.
ha valaki még a jelentését is leírja; még azt is megköszönöm. Tehát, hogy mi az Ir85, rövidítés feloldása is lehet, vagy magyar teljes szó rá.
Semmilyen felár nem kell rá.
Az IR az InterRégió vonatnem rövidítése, az IR85 pedig a viszonylat száma. Olyan, mint az S80 személyvonat, az M2 metró vagy mondjuk a 7E vagy 505-ös busz.
Köszönöm,mentek a zöldek; amúgy nincs okostelóm.
Tehát akkor nincs pótdíj köszönöm. :):)
Nem kell hozzá okostelefon; nekem sincs, mégis meg tudom nézni asztali számítógépen, az „őskövület” elvirát használva:
• Honnan? El kell kezdeni beírni az induló állomás, megálló nevét, majd a megjelenő listából kattintással kiválasztani.
• Hova? El kell kezdeni beírni az érkező állomás, megálló nevét, majd a megjelenő listából kattintással kiválasztani.
• A naptár részen – ha kell, akkor hónap léptetéssel – rá kell kattintani az utazás napjára.
• Majd a Menetrend gombra kell kattintani.
• A listában a választott vonat sorában a bal szélen levő nyílhegyre kell kattintani.
• Jobb szélen a „Vonat”, vagy a „Vonat szolgáltatásai” cellában ikonok vannak; az egérmutatót föléjük húzva, a címkében megjelenik, hogy melyik mit jelent.
Pl. Győr → Budapest esetén, 2023. március 24-én minta:
Nem tudom, hogy az IR85-ös-sel mikor és honnan hova fogsz utazni; én szombatot választottam Budapest-Keleti → Gyöngyös útra.
A megnézett vonatoknál nincs helyjegyes ikon (végig lehet húzni az egérmutatót mindegyik fölé):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!