Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A kapaszkodós sávra nem...

A kapaszkodós sávra nem érvényes a jobbra tartási kötelezetség?

Figyelt kérdés

kreszt tanulom, sokszor ellentmondásosak a dolgok vagy nem éppen vannak megfelelően elmagyarázva.

Tehát a kapaszkodó sáv a lassab járműveknek van kitalálva, egyik kérdésnél a helyes válasz az hogy elég nagy sebességgel haladva nem vagyok köteles a kapaszkodó sávot használni de mi van ilyenkor a jobbra tartsal?

jan. 13. 13:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

"5 te ugye betéve tudod az összes szabályt?"

Ennyire ne süllyedjünk már le.

Egyrészt igen, a KRESZ alapvető szabályait BETÉVE TUDNI KELL, hiszen ennek megfelelően közlekedsz.

Másrészt jogosítványt elvileg csak felnőtt, értelmes írni, olvasni, értelmezni képes ember kaphat, akinek pont annyi idejébe kerül megkeresni az adott szabályokat, mint kiírni róla egy kérdést :)

jan. 14. 00:12
 12/21 anonim ***** válasza:
20%

De koteles vagy!

Ha gps 100-zal megyek, akkor is kihuzodok a gyorsabb auto elol!

Egyik ismerosom Ford Mustanggal is hasznalja a kapaszkodo savot.

jan. 14. 06:34
 13/21 anonim válasza:
0%
#12: Hazudsz.
jan. 14. 07:52
 14/21 anonim ***** válasza:
30%
Az miert van szerintetek, hogy a kapaszkodosavban, jobbrol elozok meg tobb autot is?
jan. 14. 09:18
 15/21 anonim ***** válasza:
50%
Mert csak egy hangyafxnyival vagy jobb, mint aki a leállósávon teszi ugyanezt, függetlenül attól, hogy a többi akkor valszeg kretén.
jan. 14. 09:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Igy van!

Akit jobbrol meg lehet elozni, az rossz helyen tartozkodik.

jan. 14. 11:39
 17/21 A kérdező kommentje:
11es végig olvastam a tananyagot ,sokszor belebambultam, munka után fáradtan 10 éve vezetek minden gond nélkül és igen egyszerűbb volt megkérdezni mint utána keresni. Nagy kresz tudásoddal meg nézném hogy raknál be egy 1.7m széles futót a 2mes bejáróba. 🙃
jan. 20. 06:51
 18/21 anonim ***** válasza:

"Egyrészt igen, a KRESZ alapvető szabályait BETÉVE TUDNI KELL, hiszen ennek megfelelően közlekedsz."

Aham. Tehát te ha meglátsz pl. egy forgalomirányító rendőrt, akkor megállsz felidézed:

-Aham, 6. §, és mivel szembe áll és nyújtva vannak a karjai, akkor az a) cikkely van érvényben, "a rendőr mindkét karjának oldalirányú kinyújtása

– a kinyújtott karral párhuzamos irányból érkezők részére szabad utat jelez: a gyalogos az úttesten áthaladhat; a járművel – ha jelzőtábla nem tiltja – az erre vonatkozó szabályok megtartásával egyenesen, valamint jobbra vagy balra bekanyarodva tovább szabad haladni;

– a kinyújtott karra merőleges irányból érkezők részére a továbbhaladás tilalmát jelzi: a gyalogos az úttestre nem léphet; a járművel az útkereszteződésnél – a kijelölt gyalogosátkelőhely, illetőleg a megállás helyét jelző útburkolati jel, ezek hiányában az útkereszteződés előtt – meg kell állni;" és eszerint most nekem meg kell állni...

Hihető.

jan. 20. 13:12
 19/21 anonim ***** válasza:

Egyébként az nem betéve tudás, hogy valaki elmondta, és helyesen közlekedsz azalapján.

Nekem is feljött nemrég a klasszikus kérdés, körforgalom.

94-ben nekem azt mondták, aki bent van annak elsőbbsége van.

Eszerint közlekedek 31 éve, még sosem volt gond.

Viszont valahol olvastam, hogy ez nem olyan ökölszabály, mint ahogy nekünk magyarázták, mert jobbkézszabály lenne, ha nem lenne elsőbbségadás kötelező a behajtőknál, de hát midenhol van.

Legalábbis így volt, amíg csak kishazánban vezettem. Hannoverben pl. voltam több olyankörforgalomban, ahol a lámpa állítja meg a bent haladókat. Itt már nem igaz, illetve csak akkor ha nem megy a lámpa:

[link]

jan. 20. 13:22
 20/21 T. Feri ***** válasza:
A KRESZ betűire esküdő fafejeket kérdezem, vajon miért jó az, ha a 80km/h sebességű autót jobbról kell előzni a 90km/h sebességgel haladóknak? Vagy ha megkülönböztetett jármű jön még nagyobb sebességgel, miért nem előnyösebb a jobbra tartás? Szerintem rengeteg apróság van, amivel lehetne javítani a szabályokon. Különösen ott, ahol az emberek önkéntelenül is helyesen viselkednek, mivel az általános jobbra tartás a párhuzamos közlekedésben mindenki számára teljesen megszokott.
jan. 21. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!