Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A kapaszkodós sávra nem...

A kapaszkodós sávra nem érvényes a jobbra tartási kötelezetség?

Figyelt kérdés

kreszt tanulom, sokszor ellentmondásosak a dolgok vagy nem éppen vannak megfelelően elmagyarázva.

Tehát a kapaszkodó sáv a lassab járműveknek van kitalálva, egyik kérdésnél a helyes válasz az hogy elég nagy sebességgel haladva nem vagyok köteles a kapaszkodó sávot használni de mi van ilyenkor a jobbra tartsal?

ma 13:44
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Tudtommal ott nem kell. Igaz nem emlékszem már, hogy 94-ben hogy tanultuk, de mindenkitől így látom.
ma 13:54
 2/9 T. Feri ***** válasza:
86%
A kapaszkodó sávon vagy ajánlott sebességek vannak, és azt kell figyelembe venni, vagy tarts jobbra, hogy mások megelőzhessenek, ugyanis ezért építették. Mindig lehetnek nálad gyorsabb járművek. De ha előtted lassabb jármű megy, akkor itt megelőzheted, természetesen az előzés szabályai szerint.
ma 14:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

2 én azt a verziót leáttam, hogy a kapaszkodósáv melletiben mondjuk 60 a minimális, egyel beljebb meg mondjuk 90 (autópályán).

Tehát aki nem tudja a 60-at sem annak kötelező a kapaszkodó.

ma 14:05
 4/9 A kérdező kommentje:

Igazából b+e nyomom 10 éve vezetek én erre nem is emlékeztem egyáltalán, nekem alapvető dolog hogy jobbra sorolok a jobbratartás miatt akár mennyivel megyek.

DE úgy látszik a kresz itt más mond nem kötelező ha nem vagy lassú

ma 14:24
 5/9 Elérem a kilincset ***** válasza:
84%
KRESZ-t nem olvastad véletlenül? Abban tök egyértelműen benne van minden...
ma 14:25
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
5 te ugye betéve tudod az összes szabályt? Gyanítom nagyon sokmindent csinálsz annak ellenére helyesen, hogy az okait nem tudod paragrafusra.
ma 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
A kapaszkodósávoknál szokott lenni minimum sebesség a sávra írva a táblán, ha nem mész minimum annyival, akkor kötelező kijjebb sorolni, illetve akkor is érdemes, ha valaki előzne.
ma 14:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

25. § (3) Az autóbuszöblöt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodó sávot, a gyorsító és lassító sávot, a nyitott kerékpársávot, valamint a kerékpársávot a (2) bekezdésben említett jobbra tartási, vagy az úttest jobb szélén való haladási kötelezettség szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.

[link]

ma 14:57
 9/9 anonim válasza:
Minden KRESZ könyvben feketén-fehéren le van írva, hogy a kapaszkodósávot, buszsávot, gyorsító/lassítósávot, stb, figyelmen kell hagyni jobbratartás szempontjából.
ma 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!