Közlekedési balesetnél lehet jogilag enyhítő körülmény, hogy a segítség igen későn ért oda?
Én csak tanúja voltam, hívtam is azonnal a 112-őt, és le vagyok döbbenve. Ahhoz képest, hogy városon belül történt és éjszaka, azaz nulla forgalomban is kellett kb 15-20 perc, mire a tűzoltók megjelentek, majd utána 5-6 percre rá jöttek a mentők.
Saccra kékfény nélkül is oda érek 4-5 perc alatt az állomástól, azaz el nem tudom képzelni, mit csináltak kb 20 percig.
Egyértelmű, ki a hibás, de az se mellékes, hogy ha időben ott lettek volna, esetleg jobban sikerül a mentés.
Ez a jogban beszámítható enyhítő körülményként? És egyáltalán hogy bizonyítható?
Amolyan kettős érzésem van ... Ha ott lettek volna 2-3 perc alatt, ahogy elvárható lett volna ... TALÁN más lett volna az egész kimenetele.
Persze ez már csak esetleges és találgatás, hiszen sose tudjuk meg, mi lett volna, HA...
De objektív tényezőként a jogi mérlegelésben utólag mégse lenne mindegy, nem?
(Megjegyzem, ez már a második ilyen eset, hogy én hívom a 112-őt, mert elsőnek értem oda, és az első még hajmeresztőbb eset volt, nagyon sok idő telt el, mire az első oda ért, és az nem is tudott semmit kezdeni, csak hívta a többit. Dupla idő. De az legalább városon kívül volt kb 25 km-re, azaz valamennyire érthetőbb.)
Jogász vagy szakértő mit mondana erre a helyzetre?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!