Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Érdemes csökkenteni a pontokat?

Érdemes csökkenteni a pontokat?

Figyelt kérdés
Egyébként ha van 8 pontom, 13 eve van jogsim, sajnos átmentem a piroson mert narancssárga volt mire odaértem es úgy ítéltem meg hogy már nem állok meg, és piroson csúsztam át, eddig soha nem kaptam meg pontot, érdemes esetleg ezt a 8 pontot csökkenteni? Illetve ha elmegyek at utánképzésre a pont csökkenés végett akkor ott van vizsga is, vagy csak befizetem a pénzt részt veszek az oktatáson es ennyivel csökken? Egyébként mondhat várni bármit en nem találom fernek a 8 pontot mert nem tudtam volna megállni biztonságosan, hiszen mikor odaertem akkor baszta rám a narancssárgat, csak 30-as tabla volt annyival mentem és mire a teljes kocsi atert mar piros lett....

tegnapelőtt 17:04
 1/9 A kérdező kommentje:
Meg mielőtt kapnám az ívet nyilván én hibáztam, és nem bírálom a szabálysértést, csak kijött belőlem, hogy gyorsan kellett döntést hozni vagy satufék vagy pedig átmegyek...
tegnapelőtt 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Áhh minek, ha összegyűlik a 18 nyersz egy biciklit.
tegnapelőtt 17:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt szerettem volna tudni, hogy pontosan mi a pont csökkenés menete, azt írja hogy 2x6 órás valamin kell résztvenni es be kell fizetni 132.000 forintot, de itt van vizsga is vagy csak befizetem a 132.000 forintot, reszt veszek a 6 órás cuccon 2x es igazából ennyi?
tegnapelőtt 17:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3 év alatt elévülnek a pontok. Próbálj meg addig nem összeszedni további 10 pontot: [link]

"nem tudtam volna megállni biztonságosan" Ebben biztos vagy? Rosszul van időzítve a lámpa?

tegnapelőtt 18:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Nincs rosszul időzítve a lámba csak ez egy olyan átkelő hely, hogy gyalogosoknak van fenntartva, csak akkor vált át a lámpa ha egy járókelő megnyomja. Amint megnyomja pár másodperc es narancssárga majd piros, most nem mondom ha azonnal fékezek lehet megállok, de narancssárgán mentem át, utána egy kanyar van az útban, a rendőr meg csak azt látta, hogy piros en meg megyek tovább. (Persze egybol utánam fordult) de azt nem láthatta hogy én valóban pirosan mentem át vagy narancssárgán, nem fernek találom akár, hogy is nézzük. Ez ilyen ki-ki dolog volt, én se tudom bizonyítani meg ő sem tudta... de hirtelen váltott a lámpa és akkor nyilván meg átsuhantam.
tegnapelőtt 18:56
 6/9 Alex Fly ***** válasza:
100%

@5: ha ott gyalogátkelő van, akkor eleve jobban figyelsz. És ha látod a gyalogost, akkor feltételezheted, hogy megnyomja a gombot és a lámpa váltani fog -ergo felkészülsz arra, hogy ne okozzon problémát, ha meg kell állnod...

Most már tudod, így semmi nem indokolja, hogy az elkövetkező 3 évben emiatt újabb pontokat szerezz, aztán pedig nullázódik.

tegnapelőtt 20:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Nyilván, de attól érdekelne, hogy hogyan megy a pontcsökkentés. Ha valakinek van tapasztalata szívesen hallanám.
tegnapelőtt 20:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem látom értelmét.

Ha 13 pontos elérnél, akkor küldenének figyelmeztetést, és akkor már erősen meggondolandó lenne önkéntes utánképzésre jelentkezned. De ha 13 év alatt ennyit gyűjtöttél össze, nem kéne pánikba esni. Ha ritkán vét szabálytalanságot valaki, akkor kicsi az esélye, hogy épp ott van intézkedésre kész rendőr. Felvétel alapján küldött bírság esetén meg nem adnak előéleti pontot; hacsak nem menetleveles autót vezetsz, de akkor is az kell, hogy az üzembentartó cég a menetlevél alapján megadja az adataid.

Amúgy, a nyomógombos gyalogátkelőknél csak annyi történik, hogy a nyomógomb megnyomása után nem marad ki a jelzőlámpa ciklusból a gyalogos átkelését lehetővé tevő zöld jelzés. De ennél is teljesíti a működés a feltételt: lakott területen 3 másodpercig tart az önálló sárga jelzés; lakott területen kívül minden esetben, és olyan lakott területi helyen, ahol legalább 70 km/h a megengedett legnagyobb sebesség, 5 másodpercig.

Ha 30 km/h-val haladtál, az 8,3… m/s. 3 másodperc alatt tehát 25 m-t tettél meg.

Ha legalább 25 m-re voltál a sárga jelzés megjelenésekor, akkor 1,4 m/s² lassulás elég lett volna a megálláshoz; ez még nem is igazán fékezés, inkább csak gázelvétel.

Ha meg épp odaértél a megállási helyhez, vagy annyira közel voltál hozzá, hogy még 30 km/h esetén is vészfékezni kellett volna, mikor sárgára váltott, akkor bőven túlhaladtál a kereszteződésen, mire piros lett.

Olyan van, hogy nem egyszerre váltanak a szembejövő forgalmat irányító lámpák. A rendőrök nem láthatták a számodra érvényes lámpát, csak a szembe forgalmat irányítót. Ha eltérő idejű a működés, akkor lehet, hogy számukra már piros volt, mikor a te irányodból még sárga.

tegnapelőtt 22:59
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat, nyilván oda figyelek ahogy eddig es nem lesz gond.
tegnap 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!