Ilyen szomszéddal mit lehet kezdeni?
Pár éve mellénk költözött egy fiatal házaspár, egy kisgyerekkel. (Azóta született még kettő)
Felújítottak is. Átmenetileg – a kisgyerekekre és a felújításra való tekintettel – megengedtem nekik, hogy a garázsom melletti területen – HA nagyon nem tudják másképp megoldani –, időnként megállhatnak kocsival.
Az a terület nem parkolásra lett kialakítva. Nincs alábetonozva. A kerítés és a bokrok közé betonlapok lettek letéve, hogy eltakarják a földet.
Az utóbbi 2 évben teljesen elpofátlanodtak. Random dobálgatják le oda a napokra a saját kocsijaikat, mert éppen nincs kedvük a garázsukba beállni, és boldog-boldogtalan – rokon, sógor, nagyszülők, barátok, barátnők – gondolják azt, hogy szabad bejárásuk van. A kocsikat az esetek többségében úgy k*rják le, hogy rálógnak a garázskapu nyomvonalára, és tőlük nem lehet se beállni, se kiállni.
Lassan nekem kell álladóan telefonálni vagy kopogni-zörögni-csöngetni, hogy hello.
Karácsony előtt 2 nappal szóltam, hogy nincs ott tovább parkolási lehetőség, mert a betonlapok megsüllyedtek, szétcsúsztak, megrepedtek. Oké, nem állnak oda.
Még aznap odaállt a gázszerelő, másnap a burkoló, teljes karácsony alatt a sógor, szilveszterkor a haversrác, és most, miközben gépelem a sorokat, megint valakinek elegánsan engedélyezték azt, hogy álljon csak oda.
Belefáradtam abba, hogy én vagyok a folyton reklamáló. Hogy a kisujjamat nyújtom, de a karom kell. Hogy semmibe vesznek. Rendőrt nem akarok hívni, azt csak olaj lenne a tűzre.
Mi a megoldás?
Közterületen van az a rész, vagy telekhatárodon bellül?
Ha telekhatáron belül van akkor simán kerítsd el. Ha közterület akkor ültess oda bokrot vagy fát.
Telekhatáron belül van. Tavaly, amikor tetőt javíttattam, szándékosan kint hagytam jópár napra a maradék léceket és lemezeket.
Nem vették észre magukat. Beálltak a garázsom elé. Szóljak, ha útban vannak.
Ha otthon vagyok, akkor tudok szólni, de már ebbe is belefáradtam. Ha jövök haza - elég meredek az út -, már csak akkor szembesülök azzal, hogy megint ott állnak, ha tolatnék hátrafelé, a garázsomba.
Megállhatnának amúgy lent, az utcában is, de
1. ők nem fognak gyalogolni..
2. már ott is mindenki kiutálta őket, mert kapubejárókba meg mindenhova letették csak úgy a kocsikat. Keskeny utca, járda sincs.
Most engem szivatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!