Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ilyen szomszéddal mit lehet...

Ilyen szomszéddal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Pár éve mellénk költözött egy fiatal házaspár, egy kisgyerekkel. (Azóta született még kettő)

Felújítottak is. Átmenetileg – a kisgyerekekre és a felújításra való tekintettel – megengedtem nekik, hogy a garázsom melletti területen – HA nagyon nem tudják másképp megoldani –, időnként megállhatnak kocsival.

Az a terület nem parkolásra lett kialakítva. Nincs alábetonozva. A kerítés és a bokrok közé betonlapok lettek letéve, hogy eltakarják a földet.

Az utóbbi 2 évben teljesen elpofátlanodtak. Random dobálgatják le oda a napokra a saját kocsijaikat, mert éppen nincs kedvük a garázsukba beállni, és boldog-boldogtalan – rokon, sógor, nagyszülők, barátok, barátnők – gondolják azt, hogy szabad bejárásuk van. A kocsikat az esetek többségében úgy k*rják le, hogy rálógnak a garázskapu nyomvonalára, és tőlük nem lehet se beállni, se kiállni.

Lassan nekem kell álladóan telefonálni vagy kopogni-zörögni-csöngetni, hogy hello.

Karácsony előtt 2 nappal szóltam, hogy nincs ott tovább parkolási lehetőség, mert a betonlapok megsüllyedtek, szétcsúsztak, megrepedtek. Oké, nem állnak oda.

Még aznap odaállt a gázszerelő, másnap a burkoló, teljes karácsony alatt a sógor, szilveszterkor a haversrác, és most, miközben gépelem a sorokat, megint valakinek elegánsan engedélyezték azt, hogy álljon csak oda.

Belefáradtam abba, hogy én vagyok a folyton reklamáló. Hogy a kisujjamat nyújtom, de a karom kell. Hogy semmibe vesznek. Rendőrt nem akarok hívni, azt csak olaj lenne a tűzre.

Mi a megoldás?

tegnapelőtt 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kerítsd körbe, tegyél oda vmi akadályt.
tegnapelőtt 19:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Közterületen van az a rész, vagy telekhatárodon bellül?

Ha telekhatáron belül van akkor simán kerítsd el. Ha közterület akkor ültess oda bokrot vagy fát.

tegnapelőtt 19:22
 3/5 A kérdező kommentje:

Telekhatáron belül van. Tavaly, amikor tetőt javíttattam, szándékosan kint hagytam jópár napra a maradék léceket és lemezeket.

Nem vették észre magukat. Beálltak a garázsom elé. Szóljak, ha útban vannak.

Ha otthon vagyok, akkor tudok szólni, de már ebbe is belefáradtam. Ha jövök haza - elég meredek az út -, már csak akkor szembesülök azzal, hogy megint ott állnak, ha tolatnék hátrafelé, a garázsomba.

tegnapelőtt 19:40
 4/5 A kérdező kommentje:

Megállhatnának amúgy lent, az utcában is, de

1. ők nem fognak gyalogolni..

2. már ott is mindenki kiutálta őket, mert kapubejárókba meg mindenhova letették csak úgy a kocsikat. Keskeny utca, járda sincs.

Most engem szivatnak.

tegnapelőtt 19:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szépen ki kell valamivel bólyázni a két szélén, amit nem tudnak arrébb rakni és a garázs bejárathoz van ilyen automata fémoszlop, ami a kapu nyílásával egyszerre nyílik, csukódik, így nem tudnak oda sem parkolni. Szép szóból az ilyenek nem értenek.
tegnap 02:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!