Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha a kamionos szakma annyira...

Ha a kamionos szakma annyira nehéz, akkor miért van tele a net női kamionsofőrökről szóló videókkal?

Figyelt kérdés

Épp ezt néztem:

[link]

Én 50iksz kilós férfi vagyok, óriási álmom, hogy kamionos legyek (mégha a szemem miatt kétséges, hogy meg is kapom a hivatásost), de szüleim egytől egyik lebeszéltek róla, mert "nyámnyila" emberként nem tudnám megvédeni magamat a migránsoktól illetve hatalmas felelősség hárul rájuk.

De női sofőrök is vannak ezek szerint, akkor ők hogy védik meg magukat és a szállítmányt?

dec. 31. 11:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
A kamionostól senki nem várja el, hogy nyelvészkedjen. Konyhanyelven megtanulsz angolul és németül annyira, hogy megérted, hogy jobbra, balra, bundes, highway, hány km és már meg is vagy.
dec. 31. 14:27
 12/19 anonim válasza:

"#7: Ha az angolt megtanulom egy stabil középszinten akkor mehetek külföldre? Vagy a német is mindenképp kell majd?"

Akkor is ha nem. Kamionozáshoz semmilyen nyelvtudás nem kell. Annyi az egész, hogy olyan céghez menj ahol van magyar irányítás. De nem értem erre magadtól mért nem gondolsz ha nem vagy biztos a nyelvtudásodban.

Ha meg valamit ki kell tölteni pl CMR vagy baleseti bejelentő, ezek eleve úgy vannak csinálva hogy semmilyen nyelvtudás ne kelljen hozzá. Rublikák számozva, mellé teszed a tiédet a magyart és ugyanaz a szám ugyanazt jelöli mondjuk hollnad nyelvű lapon mint a tiéden a magyaron.

dec. 31. 16:53
 13/19 anonim válasza:
Régi nagy hungarokamionosok pl egyetlen egy szót nem tudtak a magyar nyelven kívül bármely más nyelven elmondani és volt amelyik 30-40 évig csinálta. Leszerelése után kezdte és onnan ment nyugdíjba. Egyébként bárhová mész be mindenhol eleve úgy kezelnek, hogy nem beszéled a nyelvüket. Ha aztán mégis megszólalsz a nyelvükön akkor kezdenek csak azon kommunikálni veled. Nem értem honnan veszed hogy vezetéshez nyelvtudás kell.
dec. 31. 16:58
 14/19 anonim válasza:
79%

"Konyhanyelven megtanulsz angolul és németül annyira, hogy megérted, hogy jobbra, balra, bundes, highway, hány km és már meg is vagy."

Ennyit sem vár el senki. Inkább a Bonjour, Bongiorno, Hello és Servus szavakat érdemesebb megtanulnia, ha már mindenáron tanuljon.

dec. 31. 17:10
 15/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem kell oda semmilyen végzettség sem nyelvtudás, mert rengeteg a tudatlan bunkó sofőr.
dec. 31. 22:54
 16/19 A kérdező kommentje:

#15: Akkor milyen kvalitások/személyiségjegyek kellenek, hogy valaki jó és BOLDOG kamionsofőr legyen?

Annyi nagy előnyöm, hogy imádok (autót országúton) vezetni és imádok egyedül lenni (vagyis inkább az embereket utálom).

dec. 31. 23:55
 17/19 Szolovjov ***** válasza:
Nem olyan nehéz az mint a hőskorban. Akkor még nem ment a szervizkocsi kereket cserélni. Meg nem volt GPS sem, klíma sem. Akkor férfiak voltak.
jan. 1. 14:30
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem csak a vezetni kell, nem csak erről szól, hanem bírni kell a nomád életet, a beléd rúgást, lealacsonyítást, háttérbe szorítást, leköcsögést, a spedi ugatását és siettetését mert ugye az egyik legnagyobb ellenség az ilyen munkánál az idő, abból mindig kevés van és senkit sem izgat az időjárás sem, csak érjél oda időben.

Részvétem. :P

jan. 1. 15:33
 19/19 anonim ***** válasza:
38%

nem fura hogy mindig van aki videózza? Azért mert ezek legtöbbször párok, román hűtősök 4kézben... Ne félj a nő nem rakodik semmit, bent döglik az ágyon meg az ülésben bassza az instagrammot amíg a faszi mindent megcsinál, aztán meg videózgatja a faszija hogy milyen ügyesen tekeri a kormányt :DDD Egyedül nem fogsz nőt látni kamionozni keletről, szóval ilyen cigány uniós kamionban lakós parkolóban alvós életmódosdit.

Svédországban, Norvégiában, Hollandiában sok női kamionos van, a munka se büdös nekik, de azok 8-10 órában dolgoznak ha lejár a műszak mennek haza. Tudod, mint egy ember akinek élete is van :D

jan. 3. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!