20 ezer forint bírság nem sok a biztonsági öv miatt? Mikor évülnek el a pontok?
Figyelt kérdés
Kaptam 2022 szeptemberbe 3at, 23 majusba 3at és a mai nap 3at. A rendőr elmondása szerint a két első januártól elévül,ez hogy lehetséges,ha még nem tellik le a 3 év? 3 pontot adott most elvileg,nem néztem a papírt csak aláírtam és sötét is volt,viszont nem sok a büntetés? 13 szokott lenni erre tudtommal,több pontot csak nem írt hozzá nem?tegnapelőtt 19:41
1/7 Ékezetes billetyűzet válasza:
Egy gyorshajtás is már 50 ezer Ft.
2/7 A kérdező kommentje:
Lehetséges,hogy az első kettő januartól elévül? Az ügyfélkapu szerint nem,a rendőr szerint igen
tegnapelőtt 19:48
3/7 anonim válasza:
Sokallhatod, de ez nem a rendőr döntése, jogszabály írja elő a kötelezően alkalmazandó bírságösszeget.
Lakott területen húszezer-, lakott területen kívül harmincezer-, autóúton, autópályán negyvenezer forint. ← A hatályos 156/2009. (VII. 29.) Korm. rendelet 11/A. melléklete.
Az elévülést másik kérdésben is kérdezted: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..
4/7 anonim válasza:
Dehogy sok, sőt ilyen visszaesőknek halmozatiként folyamatosan emelkedni kellene (nem csak az öv miatt)
5/7 Szolovjov válasza:
Már az is abszurd hogy büntetnek az öv miatt. Majd én eldöntöm bekapcsolom-e vagy nem. Az utasok esetében rendben van. Az UAZ 469-esben pl nincs is öv gyárilag még elől sem.
6/7 anonim válasza:
#5: Nyilván amikor éppen nem akarsz megnyomorodni más hibájából akkor is elfogadod az elszenvedett egészségromlást és téríted az így megnövekedett állam által rád fordított költségeket. Ha mindkettőre igen a válasz, akkor támogatom, hogy ne kösd be magad.
7/7 anonim válasza:
6. Ezt inkább hagyd hogy az állam költ rád, mert ez régen megszünt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!