Mire fel gondolják azt sokan, hogy a közvetlenül a lakóházak melletti parkolóhelyek a lakókat illetik meg elsősorban?
Olyan közterületekre gondolok, ahol nem tilos a parkolás.
Nem egyszer hallottam ilyen történetet, illetve láttam Facebook csoportokban, hogy számon kérik a nem ott lakó, vendégségbe érkező vagy máshová tartó autósokat, amiért elfoglalják az "ő helyüket". Anyám is majd idegbajt kap mindig, amikor a házunk előtti útszakasz helyett a kétszáz méterre fekvő nagyobb parkolóban kell megállnia.
Tudtommal semmiféle jogszabály nem jogosítja fel a gépjárművezetőket arra, hogy kizárólagosan használhassák a házuk előtti, közterületnek számító kialakított parkolóhelyeket vagy legalábbis parkolónak használható területet.
Mire hát ez az önérzetesség?
Azt hozzátenném lakó és lakó között is vannak (jogos) ellentétek.
Lakógyűlésre elhozták a kerületi képviselőt, akinek feltettek kérdéseket amiből nekem az jött le, hogy nyilván nem akar szavazatokat veszíteni és fél az "autós népharagtól" ezért nem lesz semmi intézkedés.
Egyik lakó például felhozta azt, hogy ő későn ér haza, soha nem talál helyet. Miközben a szomszédjának van 4 autója, ebből 3 hobbiautó amit nem is használ.
Vagy több autót konkrétan ingyen raktárnak használnak. Szomszédom minden munkás eszköze ott van a kocsijában amit nem használ, csak az utcán tárolja.
De tudok 4-5 autóról ami mióta az eszemet tudom ott áll.
Jobb kerületekben erre vannak megoldások, első autó ingyenes, második kedvezményes, annál többért meg fizetsz mint a kis angyal.
Most akkor én vagyok önérzetes, amiért zavar, hogy nem tudok a lakásom közelében megállni, miközben fel tudok sorolni 10 autót aminek a közterületen parkoltatása nem éppen etikus?
Nincs rá szabály, de érthető dolog. Én például múltkor jártam úgy, hogy a lakóhelyem körül, egy fesztivál miatt dugig voltak a parkolók. Még a kavicson is álltak. Nyilván jogosan parkoltak, de mégis kellemetlen, hogy én a saját tulajdonomhoz nem állhatok közel, azért, mert fesztivál van. Nem csináltam belőle gondot, mert pint kiállt valaki, és odaálltam a helyére.
Egyébként ha van kapubeállója valakinek, akkor odaállhat, mert a tulaj engedélyével szabad.
#4 Na még egy panelházi bádszpenszer. Aztán nézhetsz, amikor kiszáll három testépítő a kocsiból, és utána battyoghatsz a sürgősségire a fartájadból kiálló viperáddal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!