Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet feldolgozni az...

Hogyan lehet feldolgozni az álló kocsisor látványát?

Figyelt kérdés
Hála Istennek nagyon ritkán fordul elő, hogy ilyen mega- giga- dugóban részt kelljen vennem, mert pont ellentétes időben és irányban közlekedem, de az a "PAUSE" gombot nyomott, kimerevített kép, hogy a szemközti irányban áll a kocsisor reggel vagy délután, maga a látvány rendkívül megvisel. Maga az, hogy nem annyi, hogy sűrű, erős a forgalom, hanem áll a kocsisor, nem mozdul. Elképzelni nem tudom, hogy részt vegyek benne. Egyszer volt, hogy a város egyik feléből tartottam a másikba és így be akart tömzsögöltetni, tozsogtatni. Inkább lekanyarodtam egy mellékutcába, lezártam a kocsit és elmentem villamossal. Aztán napközben, amikor gyér volt a forgalom, visszamentem érte. De mondom, kívülállóként is olyan rossz hatással van rám az ilyen tipik dugós, állókocsisoros látvány.
ma 08:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Régen jártam az ukrán határra, ott is volt, hogy 2 órán keresztül egyhelyben álltunk. Ha úgy igazából nem siet az ember nem bosszantó annyira. Van idő kicsit pihenni, beszélgetni.

Az inkább az érdekes, hogy sokszor a semmi miatt alakulnak ki az ilyen dugók.

ma 08:54
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mit kell ezen feldolgozni ha nem te vagy benne? Én minden éjszakás után látom, hazafele menet, mikor az irodisták megindulnak dolgozni, lesznek az utak, és 2 sávban is bedugul Székesfehérváron az Újcsóri út, nem ritkán legalább 2-300 méter hosszan. Ha bele is kerülők, pl péntek délután, munkába menet, akkor sem idegeskedem, mert mi értelme? Időben elindulok mindig, és nem az úton akarom behozni azt amennyivel később indultam el.
ma 08:58
 3/18 A kérdező kommentje:
A dugóba kerülésben nem az időveszteség a rossz, mert azt még simán lehet tolerálni, hanem az, hogy részesévé kell válni, részt kell benne venni. Ha elég lenne kiállni az út szélére egy órára és tovább lehetne menni, az hagyján, de ez az arasz-arasz-egyes-fék-arasz-arasz-egyes-fék-arasz-arasz-egyes-fék-arasz-arasz-egyes-fék ez felőrli az embert mentálisan. Legalábbis engem. Olyannyira, hogy már az is irritál, ha kívülállóként látok ilyet.
ma 09:00
 4/18 anonim ***** válasza:

Mondok jobbat, van olyan aki csak mindíg picit tol rajta. Nem kell 50szer indítani, ha tényleg teljesen áll a sor és mindíg csak egy picit lehet menni pár percenként.

Amúgy nem tudom, hogy ez nálad nem-e valami fóbia.

ma 09:04
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nem viccből vagy gonoszkodásból mondom, de neked egy megfelelő szakember kéne. (Mondjuk annak is, aki meg idegbeteg lesz a dugóban.) Ott ülsz a kényelmes, klímás autóban, szól a rádió, mégis mi a fészkes fene baj van a dugóval?
ma 09:09
 6/18 anonim ***** válasza:
Automata váltó, jó hangcucc és élvezem a zenét, podcastet stb.
ma 09:10
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus tud segíteni, ha ez ennyire megvisel.
ma 09:10
 8/18 A kérdező kommentje:
Amúgy lehet hogy ez valóban egy indokolatlan fóbia, vagy túltolt túlérzékenység, de mivel egy időben hosszú évekig beszoptam minden reggel ezt, így már elég csak meglátnom és azonnal feljön, hogy NEM! NEM! NEM és NEM! Mondom, képes voltam kiállni a forgalomból és elmenni villamossal. :D Szerencsére amúgy balesetmentesen vezetek és sosem vagyok idegbeteg a forgalomban, a fenti dolgot is tudom kezelni, csak frusztrál.
ma 09:31
 9/18 anonim ***** válasza:
Ja, pszichológus.
ma 09:34
 10/18 A kérdező kommentje:
Egyelőre az, hogyha elkerülöm azokat a helyzeteket, hogy dugózzak, kb 10 percet meg még kibírok minden különösebb nélkül, ez így elegendő. Nyilván, ha életveszélyes manővereket hajtanék végre, akkor az vészcsengő volna. Így egyelőre csak kerülöm, szerencsére saját hibás(nak mondható) balesetem utoljára 23 évvel ezelőtt történt, az sem dugóban, így nagy baj nincs. Inkább csak tényleg ilyen PTSD-s érzetet kelt már a dugó látványa is. Ahogy áll a kocsisor... brrrr.....
ma 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!