Mi az a vezetési szituáció, amitől a legjobban tartasz?
Nem fordult még elő, de belegondolva esetemben az, hogy egy keskeny meredekebb emelkedő vagy parkolóház spirál alakú felhajtójának közepén meg kell állnom, majd mikor indulnék tovább beesik a kuplung pedál, mögöttem pedig már állnak többen. 😭
Persze, meglehet oldani, de azért eléggé szerencsétlen eset lenne.
Egy kétszer két sávos felüljárón szétesett a kuplung, se előre, se hátra...
Kitettem az elakadásjelzőt, be is kapcsoltam, a forgalom a belső sávban kikerült, de jónéhányan "anyáztak". Végül valaki "segített" kitolni az alig egy méter széles "leálló sávba". Annyi eredménye lett, hogy innentől megközelíteni sem tudtam a kocsiajtókat -egyik oldalon a korlát, másik oldalon 15 centire ment az összeszűkült forgalom.
Végül megállt valaki és elhúzott egy parkolóba, ahonnan tudtam hívni autómentőt. -Előtte nem tudtam kivenni a kocsiból a telefonomat...
A kérdésben említett eset nem "vezetési szituáció" hanem egy agyament fikció.
Normálisan karbantartott autónál nincs olyan, hogy beesik a pedál.
Aki ennyire aggódik, az ne vezessen!
Évekig lehetne sorolni.
Legrosszabb egy elkerülhetetlen baleset. 2-es gyorsforgalmi még egy sávosított volt, szemből jött furgon és elkezdett átjönni a sávomba, vagy 50 cm-t átjött nekem jobbról meg betonfal volt. Ott lepörgött előttem az életem.
Néha félek attól, hogy kifogy a benzin. Volt, hogy pályán mentünk, nagyon ki volt centizve mert egymás után 2-3 kút is be volt zárva (külföld) és már szinte vitorlázva értem be az egyetlen nyitva tartóra.
Egyik haverom kocsija Árpád-híd közepén rohadt le hasonló mint amit 3-as írt.
Hungárián itt kellett átmenni csúcsidőben lámpa nélkül:
Balról 3 egyenes sáv, 2 kanyarodósáv.
Jobbról 2 kanyarodó és 3 egyenes sáv.
Plusz 2 sáv villamos.
Kemény közdelem volt.
Az, mikor a szembejövő nem partner abban, hogy kikerüljek egy álló autót.
Elférnénk, de inkább neki sem indulok, nem tudhatom mikor húzza rám a kormányt.
Itt menje végig valaki ,akkor megtudja mi a nehéz.
Indonéziában Caritából Anyer felé akartam átmenni Pelabuhanratuba.
-Nejem találtak ki...
Egy hegyen kellett átjutnunk, ahol mészkőbe -talán márványba- vágták ki az utat. Meredek volt, egyre szűkült a kanyargós út. Egyik oldalon a meredek hegyoldal, másik oldalon szakadék.
Már csak pár száz méterre voltunk a tetőtől, mikor a nejem elkezdett kiabálni: "állj meg, azonnal fordulj vissza!"
A kocsinyi széles csúszós úton csak reménykedtem, hogy a lendület felvisz a tetőig és nem jön szembe senki -még egy motoros sem fért volna el. Igyekeztem csúszáshatáron pörgetni a kerekeket.
Átjutottam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!