Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy magyarázzám el egy buta...

Hogy magyarázzám el egy buta nőnek, hogy a kuplungnak és az alternátornak semmi köze egymáshoz?

Figyelt kérdés

Autószerelő vagyok, és a sógornőm (a menyasszonyom húga) megkért, hogy nézzem meg az autóját, mert minden reggel lemerül az akkuja. Kiderítettem, hogy az alternátor a ludas, és egy barátomon keresztül felújíttattam nagyon jutányosan, 10 ezerért. A saját munkámért nem kértem pénzt, csak azt a 10 ezret, amiért a kolléga felújította.

Néhány nappal később kuplunggal volt problémája, és akkor is hozzám jött először, de elküldtem, mert nem volt rá időm. Aztán elvitte egy másik szerelőhöz, ahol 400 ezret fizetett a kuplung és kettőstömegű cseréért, és azóta mindenkinek azt híreszteli, hogy én rontottam el az autóját az alternátorral, mert azelőtt nem volt baja a kuplungnak.

nov. 5. 18:19
1 2 3
 1/25 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Egy buta, főleg picsogós nőnek nem tudsz elmagyarázni dolgokat. Csak azt tudod csinálni, hogy ezután nem nyúlsz hozzá az autójához. Fulladjon bele.
nov. 5. 18:27
 2/25 anonim ***** válasza:
84%
Ha van ügyvéd ismerősöd, azért irass vele egy levelet, PTK-t emlegetve, hitelrontást, rágalmazást, satöbbit.
nov. 5. 18:34
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy nem kell elmagyarázni.

Ismerősnek, rokonnak, rokon ismerősének soha semmit nem vállalunk.

Pont.

Majd megtanulod.

nov. 5. 18:53
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Visszafelé is igaz, rokonnal, ismerőssel nem dolgoztatunk, mert előfordulhat a "havernak jó az úgy...", és ha valami nem kerek, még el sem küldheti a p...ba az ember, mert jaj mit szól a rokonság.
nov. 5. 19:00
 5/25 Szolovjov ***** válasza:
100%

Most olvasom először az alternátor megnevezést a generátorra. Google-znom kellett mi az. Én azt mondom hogy nyugtasd meg a hölgyet, hogy a 400 ezres kettőstömegű max 50 ezer km-t fog kibírni, biztos örülni fog :)

A gyáriak kibírnak akár 300 ezret is.

nov. 5. 20:05
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezek után tuti kizavarnám az udvarból autóstól!
nov. 5. 20:59
 7/25 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, melyik bolygóról indult a történet, mert a sztori jó, csak nem értem, mit keres ott az "alternátor" kifejezés? 😲
nov. 5. 22:57
 8/25 A kérdező kommentje:
Szabolcsi vagyok, mifelénk alternátornak nevezik.
nov. 5. 23:15
 9/25 anonim ***** válasza:
37%
Alapvetően magyarul csak a váltóáramú generátorokat nevezzük alternátornak, de az amerikai meg az autóban levőt is, szerintem mindenki értette, mire gondol a költő.
nov. 6. 06:25
 10/25 anonim ***** válasza:

#9.

Mármint az a bizonyos szabolcsi költő? 😉

nov. 6. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!