Hogy magyarázzám el egy buta nőnek, hogy a kuplungnak és az alternátornak semmi köze egymáshoz?
Autószerelő vagyok, és a sógornőm (a menyasszonyom húga) megkért, hogy nézzem meg az autóját, mert minden reggel lemerül az akkuja. Kiderítettem, hogy az alternátor a ludas, és egy barátomon keresztül felújíttattam nagyon jutányosan, 10 ezerért. A saját munkámért nem kértem pénzt, csak azt a 10 ezret, amiért a kolléga felújította.
Néhány nappal később kuplunggal volt problémája, és akkor is hozzám jött először, de elküldtem, mert nem volt rá időm. Aztán elvitte egy másik szerelőhöz, ahol 400 ezret fizetett a kuplung és kettőstömegű cseréért, és azóta mindenkinek azt híreszteli, hogy én rontottam el az autóját az alternátorral, mert azelőtt nem volt baja a kuplungnak.
Sehogy nem kell elmagyarázni.
Ismerősnek, rokonnak, rokon ismerősének soha semmit nem vállalunk.
Pont.
Majd megtanulod.
Most olvasom először az alternátor megnevezést a generátorra. Google-znom kellett mi az. Én azt mondom hogy nyugtasd meg a hölgyet, hogy a 400 ezres kettőstömegű max 50 ezer km-t fog kibírni, biztos örülni fog :)
A gyáriak kibírnak akár 300 ezret is.
#9.
Mármint az a bizonyos szabolcsi költő? 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!