Ha nincs a zsebemben jogosítvány ára egy összegben akkor nem is kezdhetem el?
Egy ideje gyüjtök a jogosítványra. Havonta olyan 80 ezret tudok félre tenni erre a célra.
Olvasgattam, hogy sokaknak egybe véve olyan 2,5-3 hónap volt amire megszerezték a jogosítványt.
Ez mennyire reális?
Most van 260-ezrem.
(Nem szeretnék részlet fizetést vagy hasonlót.)
Ez a pénz a beiratkozásra, tanfolyamra elég + kresz vizsga és 20 óra vezetés kijön belőle (itt vidéken 10 ezer egy óra).
1 hónap múlva a maradék 10 óra árát össze tudom szedni ismét.
Mi ennek a fizetős dolognak a menete egyébként?
Nekem az lenne jó ha nem sietnénk a vezetéssel mert így össze tudom gyüjteni a pénzt a későbbi órákra. Munka mellett amúgysem tudom, hogy mennyi időm lesz erre.
Szia.
"Olvasgattam, hogy sokaknak egybe véve olyan 2,5-3 hónap volt amire megszerezték a jogosítványt."
Abszolút lehetséges, ha rugalmas autosiskolát és oktató választ. Bár a 3 hónap pár éve volt reális, most szerintem picit azért több, tekintve hogy a vizsgázók 80+%-a személyautó kategóriából vizsgázik.
" Most van 260-ezrem.
(Nem szeretnék részlet fizetést vagy hasonlót.) "
Mi a baj a részletfizetéssel? Nem szégyen. Én a B kategóriát egybe fizettem, a C-nek a vezetését már részletre, és most csinálom a D kategóriát 3 műszak mellett, aminek csak a vezetés része lesz 380.000Ft. Nekem annyi egy havi fizetésem túlórával esetleg, szóval én sem fogom kifizetni egyszerre, mert különben nem fogom tudni fizetni a hitelemet, ami meg 70.000Ft havonta.
Rengetegen csinálják így, nem szégyen.
" 1 hónap múlva a maradék 10 óra árát össze tudom szedni ismét.
Mi ennek a fizetős dolognak a menete egyébként?
Nekem az lenne jó ha nem sietnénk a vezetéssel mert így össze tudom gyüjteni a pénzt a későbbi órákra. Munka mellett amúgysem tudom, hogy mennyi időm lesz erre.
"
Akkor ha nem sietős a munka miatt sem, illetve feltételezem akkor nem létszükséglet jelenleg az autóval való közlekedés illetve még autód sincsen, akkor hova sietsz? :))
Kezdd el, és ahogy haladsz a tanfolyammal, folyamatosan fizeted XY összeggel.
Nálunk 10-esével kellett fizetni a gyakorlati órákat, de ez egyáltalán nem olyan sok, mint hangzik. Mármint a legtöbb helyen duplaórát vezetsz, vagyis 10 óra, az öt alkalom. Ha mész heti kétszer, ez 2,5 hét. Vagyis egy hónapon belül kétszer fizetsz...
Mire az elméleten túl vagy, az még 1-2 hónap (végigcsinálod az etitánt, vizsgaidőpontot kapsz, az is idő), addig még tudsz gyűjtögetni, de utána már gyorsabban fog fogyni, mint ahogy havonta pótolnád.
Egyébként ne abból indulj ki, hogy 30 óra elég, mert az a legritkább esetben elég (bár én Pesten tanultam, vidéken azért jobban szeretik "átrugdosni" az embereket kevesebb órával sok helyen).
40-50 órára legyen meg a pénz, aztán legfeljebb ha átmész elsőre és a kötelező óraszám is elég, akkor pozitívba jössz ki a végén.
Szerintem éppen az a szokatlan, ha valaki egyben fizet. Szóval nem olyasmi itt a részletfizetés, amit méltányosságból kell kérned, vagy szégyenkezned kell miatta, hanem általános gyakorlat.
Ha az elején egyben is fizeted ki a beiratkozást, elméleti tanfolyamot, a gyakorlati órákat akkor is ettől függetlenül, külön szokás fizetni (ahogy fentebb írták, vagy kettessével a dupla órák végén, vagy befizetsz előre 10-et, azt levezeted, aztán így tovább).
"Szerintem éppen az a szokatlan, ha valaki egyben fizet."
Ezt nagyon is meg tudom erősíteni.
A szerződésben van X ideig árgarancia, hogyha mennek is feljebb az óraárak, akkor is ugyanannyit fizetsz. Viszont ez 3-6 hónapnál nem több - mostanában inkább 3, hiszen a benzinárvariálások meg a többi miatt a költségeik is elég változékonyak.
Na, ugye 3 hónap alatt éppen túlvagy az elméleten, ha meg még várni kell az oktatóra is, esélytelen... úgyhogy én előre be akartam fizetni a kötelező 30 órát, hogy ne ússzon el a szerződésbeli ár (mikor még nem volt oktatóm). Főleg, mert pont egy áremelés előtt sikerült szerződést kötnöm.
Külön az iskola vezetőjével kellett tárgyalnom, hogy ilyet nem szoktak csinálni, 10 óránként fizet mindenki, végül nagynehezen a 30-at engedték befizetni, de gondosan kiemelve, hogy utána én is emelt árat fizetek, mint mindenki, nincs több kifogás!!!
Úgyhogy igen, meg tudom erősíteni, nem jellemző az egyben fizetés.
Szia!
Általában lehet több részletben fizetni. Ahol én csinálom a jogsit, ott akár óránként is lehet. Én mondjuk 10 óránként fizettem (100.000) amit 2 hét alatt jártam le.
Beiratkozásnál kellett kifizetni a Kresz tanfolyamot (kb 40.000 Ft). Utána a vizsgadíjat (4.600 Ft).
A suli egyébként árát emelt azóta, de nekem a régi áron van a vezetés. Egyébként én április végén iratkoztam be. A Kreszt 1 hét alatt letudtam. Május végén vizsgáztam, rá 1 hétre már kaptam oktatót is. Jövőhéten lesz a forgalmi vizsgám, 50 órával. (Budapest)
Értem, köszönöm a válaszokat.
Egyébként forgalmi vizsgán mennyi gyakori a bukta (pénz lehúzásra értve, amikor direkt meghúznak)?
Plusz órákat ugye venni kell, (tudom a vizsgázó képességeitől is függ) de mennyi pluszban vett órák száma? Vagy ezt az oktató ítéli meg?
Minden eshetőségre fel akarok készülni 😅.
Töltögettem ilyen online kresz teszteket ezek elég jól mennek. Kicsit a későbbi elsősegélytől parázok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!