Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyi idő, ameddig rendeződne...

Mennyi idő, ameddig rendeződnek a papírok (jogosítvány igénylése)?

Figyelt kérdés

Augusztus elején megcsináltam az elsősegélyt (elméleti és forgalmi vizsga után). Pont azon a napon utaztam el az országból 3 hétre, ezért előtte bementem a kormányablakba megigényelni a jogosítványt. Nem volt nálam az orvosi alkalmasságim, annak eredménye pedig nincs online feltöltve, ezért nem tudta elindítani az ügyintéző az igénylést.

3 hétig viszont nem akartam várni, ezért elindítottam online az igénylést. A forgalmi, elsősegély és KRESZ-vizsga be van pipálva, viszont az orvosi alkalmassági, illetve az arckép pontoknál nincs pipa (3 évnél későbbi arcképem van csak a rendszerben).

Hogyan tovább? Mikor fognak jelezni, hogy pótoljak dokumentumokat? Elérhetőségeimet megadtam.

Köszönöm a segítséget!

aug. 17. 12:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Vagy jeleznek vagy nem,de ha tudod mi hianyzik, akkor mégis mire vársz? A hiányzó orvosi és fenykép nélkül úgysem állnak neki a jogsid legyártásának, tehát totál felesleges volt az online ügyintézés elindítása.
aug. 17. 15:22
 2/2 anonim ***** válasza:

„Mikor fognak jelezni, hogy pótoljak dokumentumokat?” Sohasem.

3 évnél nem idősebb, okmánykiállításhoz alkalmas digitális fényképed- és aláírásod akkor lesz, ha vagy bemész kormányablakba, okmányirodába, és kéred ilyen készítését, vagy videotechnológián keresztül történő egységes arcképmás- és aláírás felvételezés szolgáltatáson keresztül készítesz ilyet. (Lehet személyesen csak kép- és aláírás készítést kérni; a menyem kormányablakbuszban kérte azzal, hogy félév múlva cserélni kell a vezetői engedélyét, és csak régi fényképe, aláírás van a rendszerben.)

Az orvosi alkalmassági vizsgálat pedig vagy azonnal bekerül az EESZT dokumentumok közé az orvoslátogatásnál, vagy sose. Amit kinyomtatva kaptál, annak az alján szerepel, hogy „EESZT által automatikusan generált kivonat az elektronikusan továbbított dokumentumról”. (Az én háziorvosom, illetve asszisztense hibátlanul tölt fel e-recepteket, e-beutalókat, de a vezetői engedély orvosi alkalmasság feltöltése még sosem sikerült nekik. Pedig ott van a papíromon az idézett szöveg is.)

Személyes igényléskor készítenek fényképet, aláírást is kérnek; ezeket digitalizálják. Orvosi alkalmasságit pedig papíron is elfogadnak, nem számít, hogy az EESZT dokumentumok közt ott van-e.

Csakhogy nemrég olvastam itt egy kérdést, ahol a kérdező online igénylése dokumentum hiány miatt szintén elakadt, viszont személyesen sem tudott igényelni, mert az online igénylés blokkolta az ügyintéző lehetőségét.

aug. 18. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!