Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Felétek is szoktak vonatokat...

Felétek is szoktak vonatokat fotózni, vagy ez csak nálunk ekkora divat?

Figyelt kérdés

A város szélén lakom, nem messze a vasúttól. Amikor arra sétálok, mindig látom, hogy emberek hatalmas teleobjektíves komolynak látszó fotómasinákkal várakoznak a vasúti átjáró közelében. Amikor jön egy vonat, akkor előkapják és össze-vissza fotózgatják. Amikor elmegy, várják a következőt. És ezt órákig képesek csinálni. Gyakran nem egyedül, hanem ketten-hárman, vagy még többen vannak.

Mielőtt az oldalon általánosan jellemző módon kapnám a "jóindulatú" beszólásokat, nem, nem zavar. Azt csinálnak, amit akarnak, mindenkit más érdekel, nem ártanak vele senkinek, törvén nem tiltja. Csak rácsodálkoztam a napokban is, hogy emberek képesek ezzel ennyi időt eltölteni, hogy legyen egy fotójuk egy vonatról.

Ez csak itt lokálisan fordul elő, vagy máshol is jellemző, hogy az emberek szeretnek vonatokat fotózni?

2024. júl. 8. 07:14
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Nem csak nálunk, mindenhol. Ok, nem mindenhol, de rengeteg helyen. USA-ban is szeretik, vannak rá oldalak (pl. [link] vagy komplett Youtube csatornák ami csak trainspotting-ból áll.
2024. júl. 8. 07:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Nahát! Nem tudtam, hogy ez ennyire népszerű dolog. Eddig valahogy soha nem tűnt fel, csak most a napokban.

Köszi.

2024. júl. 8. 07:52
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Persze, sokan szeretnek ezt azt fotózni. Nemcsak vonatokat, villamosokat, buszokat, autókat, repülőket, stb. szintén fotóznak.
2024. júl. 8. 08:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Én is szeretek ezt-azt fotózni. De inkább emlékeket. Tájakat, állatokat, embereket. Járművekből legfeljebb a saját autómat, biciklimet szoktam. De most, hogy írod, valóban a repülőtér mellett a kerítésnél is láttam már hatalmas objektívekkel várakozni embereket. :)
2024. júl. 8. 08:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Most olvasom, hogy valami retróhétvége volt a Mávnál és Nohab járt felénk. Facebookra is nyomják fel tömegesen a képeket. Valószínű ezért volt ez a felhajtás és a különösen sok fotós.
2024. júl. 8. 09:05
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Van akinek erre áll fel.

Nálunk a villamosokat képesek órákig várni és fotózni.

Okés,rendben hogy hobbi,de kicsit vicces az a túlságos gyépé ezekkel kapcsolatban.

2024. júl. 8. 15:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, de ez mindenkinek más. Rám azért szoktak úgy nézni, mint valami ufóra, mert képes vagyok órákig autót takarítani. És nem nyűg, hanem szívesen csinálom. Nem értik az ajtóflacokat, motorteret mi a fenének takarítom le aprólékosan, mikor úgyis retkes lesz. :)
2024. júl. 8. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!