Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért divat rádudálni az...

Miért divat rádudálni az elektromos rolleresekre?

Figyelt kérdés

Teljesen szabályosan közlekedő rollerre miért dudálnak egyes (főleg dízel) autósok?

Tökéletes arra, hogy a rolleres megijedjen, és baleset érje.

Az indokolatlanul dudálókat meg kellene büntetni közlekedés veszélyeztetése miatt.

2024. jún. 30. 23:09
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Hogy ne térjenek ki. Előre figyelmeztetik őket. A 90%-uk összevissza csalinkázik.

Kőkemény KRESZ-t kell írni a kétkerekűekre, mert annyi primitív idiótát szabadítottak rá a közutakra.

2024. jún. 30. 23:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Részben igazad van, a cikázó rollerest nem árt messziről figyelmeztetni.

De aki csak szép lassan halad, arra nem jutna eszembe rádudálni, ha autóval megyek.

2024. jún. 30. 23:22
 3/8 A kérdező kommentje:
(Lassan helyett egyenesen)
2024. jún. 30. 23:23
 4/8 anonim ***** válasza:
40%
Nincs ilyen divat.
2024. jún. 30. 23:43
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

Én még sosem láttam ilyet. De lehet azért nem, mert benzines autóm van, nem dízel!

Viccet félretéve, még csak nem is hallottam ilyen "trendről".

2024. júl. 1. 07:36
 6/8 anonim ***** válasza:
43%
Ha egy dudálástól megijed, akkor gyakorlatilag nincs vezetésre képes állapotban. Így nem kéne a forgalomba közlekednie.
2024. júl. 1. 07:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy azért, mert az elektromos rollerrel nem lehet sem az úton, sem a bicikliúton közlekedni.
2024. júl. 10. 20:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Tegnap történt:

Megyek a biciklimmel a járda melletti biciklisávon. Mögöttem nulla követési távolságot tartva egy rolleres.

Kihúzódtam annyira jobbra, amennyire csak tudok, mert utálom, ha valaki ennyire közel van mögöttem, akkor előzzön meg.

Erre kiment az úttestre. Oké, mondom, legalább nem mögöttem jön tovább.

Megérkeztünk egy körforgalomhoz, sehol egy autó, úgyhogy a rolleres gondolkodás nélkül balra ment be a körforgalomba, és vígan folytatta az útját.

Nem általánosítani akarok. Én elhiszem, hogy nem minden rolleres ilyen. És tudom, hogy a biciklisek között is van, aki nagyon bosszantó, és ugyanúgy az autósok között is.

De ha nem tudja valaki a szabályokat, vagy ennyire rezzenéstelen arccal szarja le őket, én akkor ledudálnám.

2024. júl. 12. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!