Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az üzemanyagáron miért kell...

Az üzemanyagáron miért kell ennyit rugózni?

Figyelt kérdés

A közúti árufuvarozás esetében van valamennyi hatása, mert minden termék árára hatással van..

A személygépkocsi forgalom esetében viszont nem értem a hőbörgést, meg az árstop is indokolatlan volt szerintem. A személyautó egy luxuscikk, kényelmes és rugalmas közlekedési forma, de attól még luxus hogy sokan tévesen alapszükségletnek tartják. Aki nem akar gyalogolni, biciklizni, tömegközlekedni, az fizessen piaci alapon az üzemanyagért.

2024. jún. 21. 17:30
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
29%
Ülj le, egyes!
2024. jún. 21. 17:37
 2/21 anonim ***** válasza:
84%

“minden termék árára hatással van”

Itt a válasz. Nincs autóm, nem vezetek, de így is érint az üzemanyagár.

2024. jún. 21. 17:39
 3/21 anonim ***** válasza:
76%

Gazdaságilag?

Azért, mert ha az emberek üzemanyagra költik a pénzük jelentős részét, akkor nem másra költik el, esik a fogyasztás, bezárnak üzletek, nő a munkanélküliség. Azért nem havi 1-2 ezerröl beszélünk.

"de attól még luxus hogy sokan tévesen alapszükségletnek tartják"

Ez nagy tévedés, mondom úgy, hogy nekem nincs is autóm, mert rugalmasan dolgozok, itthonról is, nem vagyok időhöz kötve. Viszont, itt lakunk a megyeszékhelyhez legközelebb eső községben, a belváros 12 kilométer konkrétan, és a forgalom miatt most már autóval is 40 perc megtenni ezt a távot csúcsforgalomban, busszal meg lassan 1,5 óra.

Na most, akinek gyereke van, az konkrétan be sem tudna járni dolgozni a városba, mert 7.40-től lehet vinni a gyereket a bölcsibe és oviba, ott leadja, onnan még 10-15 perc a buszmegálló, a 7.55-kor induló buszt már nem éri el, a 8.10-kor indulóval meg 8 óra elmúlik, mire beér. De csak a központba, ha onnan még menni kell tovább másik busszal, mert nem a belvárosban van a mumkahely, akkor minimum fél 9. De mivel 8-4-ig tartó munkahelye kell, hogy lehessen a gyereket hozni-vinni oviba, így az már késő.

És azért ez a 12 kilométer sem kevés biciklivel, pláne, ha valami irodai melóban van au ember, ahova jó lenne nem szétizzadva, büdösen beérni.

Szóval azzal abszolút egyetértek, hogy sokan el vannak kényelmesedve, és feleslegesen használnak mindenhova kocsit

meg van, aki busszal is odaérne, de amúgy egyszerűen annyira gáz a tömegközlekedés, hogy sokaknak igenis alapszükséglet, mert nem tudnak dolgozni kocsi nélkül.

2024. jún. 21. 17:41
 4/21 anonim válasza:
16%
Külön kellene választani. Az árufuvarozók tankoljanak kedvezményes áron. Aki meg kényelemből használja, az fizessen.
2024. jún. 21. 17:42
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
#4 Ja és honnan bizonyítod hogy te most árufuvarozó vagy? Majd ugyanaz lenne mint 20-30 éve, hogy mindenki a sógor cégére kér számlát és kedvezményesen tankol.
2024. jún. 21. 18:22
 6/21 anonim ***** válasza:

"Azért, mert ha az emberek üzemanyagra költik a pénzük jelentős részét, akkor nem másra költik el"

Ehhez tegyük hozzá, amellett, hogy többet költenek üzemanyagra, kevesebbet is mennek. Nyilván nem mindegy, hogy havi 50-60 ezerből régen 3x tele tankoltam, most meg jó, ha havi 2x. Így eleve jobban meggondolom, hova menjek, ha egyáltalán megyek bármerre.

2024. jún. 21. 18:23
 7/21 anonim ***** válasza:
85%
Az autózás luxus a belvárosban. Viszont az ország azért nem csak belvárosokból áll. Azért megnézném autó nélkül hogyan járnál el dolgozni mondjuk Tiszaszőlősről bárhová...
2024. jún. 21. 19:41
 8/21 anonim ***** válasza:
51%
Én sem értem, filléres tétel.
2024. jún. 21. 19:53
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Hiába az újabb hisztis kérdésed már megint, hogy miért autoznak ilyen sokan, és miert nem mennek az emberek busszal? Attól még a drága üzemanyagár rajtad fog lecsapódni,mert veled fizetteti meg minden gazda és vállalakozó a drágább üzemanyag miatti kiadásait. Ha hivsz egy festőt, vagy villanyszerelőt, akkor ő is kiszámlázza neked az útiköltségét. Vagy ha veszel egy kiló csirkehúst, akkor nem csak a szállítás dija lesz benne, hanem a gazda plusz magánjellegű benzinköltsegét is te fizeted ki.
2024. jún. 21. 20:12
 10/21 anonim ***** válasza:
Te vagy az KamuGeri?
2024. jún. 21. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!