Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Parkolhat idegen autó a ház...

Parkolhat idegen autó a ház előtt?

Figyelt kérdés
Kertvárosban az utcában vagy egy autószerelő és rendszeresen az utcán parkoltatja az ügyfelek autóit. Valójában kreszt nem szeg vele, sem jogszabályt, de ez ellen akkor nem lehet tenni semmit, hogy parkolónak használja az utcát az ő üzleti céljára? Rendszeresen 10-12 autó áll a kis utcában, ami szerelésre vár.

2024. jún. 20. 17:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánvalóan parkolhat.
2024. jún. 20. 17:32
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel szabályos, így mit tehetnél ellene? Ugyanannyi joga van használni azokat a helyeket, mint neked vagy a szomszédnak.
2024. jún. 20. 17:33
 3/18 A kérdező kommentje:
Polgári használatra nyílvánvaló számomra is, hogy ha nem tiltja szabály akkor persze lehet. De ha valaki az utcán depóztatja a szerelendő autókat az nekem nem volt releváns.
2024. jún. 20. 17:39
 4/18 anonim ***** válasza:
51%

3

Nem ott tárolja őket, hanem ott parkoltatja. Nagy a különbség a kettő között. Mivel rendszeresen cserélódik az ott lévő 12 kocsi állomány, nem tehetsz semmit. Nem tudom amúgy miért szúrja ez a szemed. Gondolom jó kis magyar módjára ki akarsz baxni vele, a rohadékkal, mi?

2024. jún. 20. 18:14
 5/18 A kérdező kommentje:
4* Ezt már csak te gondoltad hozzá, jó kis magyar módjára :)
2024. jún. 20. 18:44
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

"ez ellen akkor nem lehet tenni semmit, hogy parkolónak használja az utcát az ő üzleti céljára?"

Tehát végülis csak kiakarsz vele baxni?

2024. jún. 20. 18:53
 7/18 A kérdező kommentje:
6* Legyen így!
2024. jún. 20. 18:58
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Parkolhat minden további nélkül. Ha közterület, nincs kiírva, hogy csak lakók részére, az autókon pedig van rendszám, és forgalomban vannak tartva, akkor semmilyen szabályt nem szeg meg. Ha nem tetszik, akkor sem.
2024. jún. 20. 19:14
 9/18 A kérdező kommentje:
Valójában nem tetszik, de ez az én gondom. Viszont így már annyira nem zavar, hogy tudom nem lehet ellene tenni.
2024. jún. 20. 19:26
 10/18 anonim ***** válasza:
70%

Ez ilyen magyar dolog, hogy a lakóövezetben van az autószerviz és lakóházak előtt parkoltatják az autókat.

Szabályt nem szeg vele, semmit nem tehetsz, de szerintem sem korrekt ez a részéről. Szvsz eleve nem is szabadna lakóövezetben engedélyt adni ilyesmi tevékenységre.

2024. jún. 20. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!