Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A repülős jogsihoz tényleg...

A repülős jogsihoz tényleg diploma meg idegen nyelv kell?

Figyelt kérdés
2022. aug. 26. 18:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
kisrepülőre nem , rendes gépekhez bizony kell
2022. aug. 26. 18:14
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Ahogy egyes írja, és az idegen nyelv konkrétan az angol. Meg egy fél élet tanulás, és egy zsák pénz.
2022. aug. 26. 19:00
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Hasonló kérdések miatt már jó sok olyan oldalt felkerestem, ahol a képzések menetét részletesen leírják.

A felsőfokú végzettség sem magyar sem külföldi helyeken nem szerepel. De kérdezek valamit (Nem repülős): A fotózásban az inerciapont eléréséhez szükségesnél több megvilágítás esetén miért csökken a feketedés? A denzitás nyelvtanilag helyes kifejezés (mértékegység)? Ezek egyszerű kérdések egy fényképész számára. Megszerzéséhez elég egy szakirányú középiskola, tanfolyam.

No, az elméleti oktatásban rengeteg olyan dolgot tanítanak, amiből nem sokat fogsz tudni mondjuk egy irodalom szakos iskolában szerzett érettségivel.

Ha megy úgy is, akkor nem gond a papír hiánya.

Nyelvtudás: bár a repülésben a fóniának nevezett valamit használják, azért csak azt ismerni édes kevés (Az tk. egy lebutított angol. Abban is eltér „RENDESTŐL”, hogy bizonyos dolgokat meghatározott módon kell mondani, hogy ne lehessen félrehallani).

Adott esetben viszont ezt meghaladó módon is kommunikálni kell tudni, és az ellenőrzőlisták, vészhelyzeti kézikönyvek legtöbbje angol (Talán csak az orosz gépeké nem). Az angol minden munkakörben követelmény, még azoknál is, akik a csomagokat dobálják a targoncára.

Ha csak sportrepülő akarsz lenni, vitorlás vagy egymotoros gépen, hazai reptereket használva, akkor azt hiszem nem kell az angol. A légi irányítással magyar légtérben magyarul is társaloghatsz. Hogy mennyire szerencsés nem tudom, de hallottam nem egy ilyent.

Utasszállítóig eljutni nagyon sok tanulás, több modult el kell végezni szépen egymás után. Kihagyni nem lehet. Olyan 25 millió forint van talán.

És ha minden megvan, még nem dőlhetsz hátra. Minden típusra, amelyen repülnöd kellene, külön is le kell vizsgázni. Az is egy tanfolyam és az is egy rakat pénz. Jelenleg elhelyezkedni sehol a világban nem könnyű. Sok pilóta munka nélkül maradt a nagymértékű visszaesések miatt.

2022. aug. 27. 06:18
 4/9 A kérdező kommentje:

"Az angol minden munkakörben követelmény, még azoknál is, akik a csomagokat dobálják a targoncára."

Ilyen helyeket a 8 általános feltétel, de valahol az sem.

2022. aug. 27. 14:41
 5/9 anonim ***** válasza:
27%
Miért kérdezel, ha ilyen okos vagy?
2022. aug. 27. 14:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Repülős jogsiról kérdeztem, tudod azt nem tudom, viszont ettől tudhatom, hogy egy rakodó munkásnak mi a kritériuma.
2022. aug. 27. 14:54
 7/9 anonim ***** válasza:
27%
Írtam egy jó hosszú, kimerítő választ a fő kérdésedre. Köszönetképpen nyomsz rá egy kövér pirosat, meg belekötsz a lényegi részt nem érintő dologba.
2022. aug. 27. 15:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem nyomtam rá pirosat..
2022. aug. 27. 16:13
 9/9 anonim válasza:
45%
7. Miért gond, ha ki javítják azt a részt amit rosszul írtál?
2022. aug. 27. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!