A hadseregben miért alap elvárás a pilótáknál a diploma?
Akármilyen katonai légijármű röptetéséhez kell egy bizonyos szellemi szinvonal. Abból indulnak ki, hogy egy műszaki főiskola diplomája már alsóhangon feltételez bizonyos színvonalat...na persze nem büfé, és ruhatár szakos diplomásokra értik.
Nézz be egy pilótafülkébe, illetve próbáld átgondolni, hogy is működik egy forgószárnyú repülő..
Egy villamosmérnöki diploma felsőfokú angol nyelvtudással már feltételezi, hogy képes megérteni a repülés minden csínját-bínját..
...akár egy tengerjáró-kapitányi végzettség...
Engem ezért meg fognak kövezni, de ez ilyen szokásos bullshit kategória. Régen sem volt a pilótáknak diplomájuk, mégis elboldogultak ( pedig hol van egy 60-70-es évekbeli orosz gép ergonómiája egy Gripenétől :D ).
Nyilván eddig sem tök hülyék röpködtek a levegőben...
Nem tudom az amcsiknál vagy máshol mennyire elvárás a diploma. Szerintem tök fölösleges más szakkal időt és pénzt eltapsolni ( mert nálunk a Gripenek érkezésekor a ZMNE állományából toboroztak elsősorban ), amikor külön szakirányon is indíthatnák a képzést, sokkal több ideig lehetnének a pilóták aktívan állományban, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!