Ha emiatt feljelentést teszek, foglalkozik vele a rendőrség? Vagy felejtős?
Gyalogosként közlekedtem, amikor egy körforgalomhoz értem. Egy tanulóvezető próbált behajtani a körforgalomba, de kifejezetten óvatos volt, adódott olyan lehetőség, amikor már egy nem feltétlenül dinamikus sofőr is behajtott volna. Erre a mögötte haladó autós, kétszer is türelmetlenül rádudált.
A KRESZ ezt tiltja, lakott területen belül kizárólag balesetveszély esetén lehet hangjelzést adni, a fenti tétlenkedés egyértelműen nem ilyen helyzet volt.
Felvételem nincs, csak a suv és a tanulókocsi rendszámát írtam fel. Ennyi infóból tud kezdeni valamit a rendőrség, pl. tanúmeghallgatás útján?
A célom, hogy az intoleranciát kiírtsam az utakról, és Ausztira 2.0 legyünk a közlekedésben mutatott mentalitás terén.
#28 Nem igazán. Volt már példa, arra hogy a felvételem alapján meghurcoltak valakit. Bírósági papírom is van róla. Egy kopogtatás nem bűntény, és nem számít provokációnak. Viszont ha te kiszállsz, és erőszakoskodsz, akkor az már támadásnak számít, amit keményen büntetnek. Röhögés csak akkor lesz, mikor sírva magyarázod a bíró előtt, hogy "de hozzá ért az autómhoz".
#40 Biztos félti a kétezer forintos, Lidl-ös sisakját, amit a segélyből vett, a Babettához, mert egy koccintásra kettéreped. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!