Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha emiatt feljelentést teszek,...

Ha emiatt feljelentést teszek, foglalkozik vele a rendőrség? Vagy felejtős?

Figyelt kérdés

Gyalogosként közlekedtem, amikor egy körforgalomhoz értem. Egy tanulóvezető próbált behajtani a körforgalomba, de kifejezetten óvatos volt, adódott olyan lehetőség, amikor már egy nem feltétlenül dinamikus sofőr is behajtott volna. Erre a mögötte haladó autós, kétszer is türelmetlenül rádudált.

A KRESZ ezt tiltja, lakott területen belül kizárólag balesetveszély esetén lehet hangjelzést adni, a fenti tétlenkedés egyértelműen nem ilyen helyzet volt.

Felvételem nincs, csak a suv és a tanulókocsi rendszámát írtam fel. Ennyi infóból tud kezdeni valamit a rendőrség, pl. tanúmeghallgatás útján?

A célom, hogy az intoleranciát kiírtsam az utakról, és Ausztira 2.0 legyünk a közlekedésben mutatott mentalitás terén.

2024. ápr. 3. 07:26
1 2 3 4
 21/33 Morzsi007 ***** válasza:

Csak finoman a kopogtatással. :D

Pár napja egy videón láttam, a kedves motoros autópálya féle úton haladva egy mellette lévő autó tetejére csapott, ezután az autós ráhúzta a kormányt. Nem tudhatod, hogy milyen vadbarom ül az autóban és milyen hangulatban van, főleg mikor előtte már rád dudált, még bekopogsz neki. :-)

2024. ápr. 3. 12:37
 22/33 anonim ***** válasza:
Figyelj, normális ember nem kopog. Nem érek más magántárgyához. Nem kopogok. Mutogatni szabad, aztán vagy érti, vagy nem. Dudálni meg a középső ujjad mutogatni, na, azt mindenki érti. csak akkor legyél elég gyors, ne érjen utol. :D Ezért nem értem ezt a bazaltkarolyt, aki amugy a topik egyik legracionálisabb válaszolója, hogy ő idegen autók ablakán kopogtat, ha nem tetszik neki valami? bazaltkaroly, te ennél okosabb vagy!!!! Vagy mostantól Darth Bazalt.
2024. ápr. 3. 12:41
 23/33 anonim ***** válasza:
De van még benned jó! Érzem!!!! Te voltál az apám!!!
2024. ápr. 3. 12:42
 24/33 bazaltkaroly ***** válasza:

Elég bizarr fordulatot vett a beszélgetés, úgy látom. Kicsit kezdünk átmenni trollbarlangba. :D

Nem, azzal, hogy bekopogok, még nem követek el bűntényt. Nem tiltja a KRESZ, és a BTK-ban sincs benne, különben már akkor is perelhetnénk, amikor valaki egy szűk utcában hozzáér a kabátja szélével. Nem kell ennyire túlgondolni a dolgot, nem bunyózni járok az utcára, csak figyelemfelkeltésből jelzek így. Egyébként ritkán kell ilyenhez folyamodnom, mert annyira nem tapasztalok veszélyes helyzeteket. Motorosnak nem ütögetem a sisakját, hanem csak mellé állok és kérdezem, hogy "Mi volt ez?". Biciklist megy gyalogost sem ütök meg, velük még kerültem ilyen szituációba. Túlgondoljátok a dolgot, nem vagyok én vadember :D. Ha ezért valaki megtámad, akkor meg tudom védeni magam, de általában a kamera a sisakomon elég ok, hogy ne ugráljon, ha nem akar a hűvösön aludni.

#19 SUV-ról nem is volt szó. Egyébként ott is be lehet kopogni, csak fel kell állni.

Én racionális? Kérem :D Gyakori válaszoló vagyok, és a legtöbb értékelésem zöld. Most is 83%-ban hasznosak a válaszaim az oldal szerint. :)

Amúgy a Darth Bazalt tetszik. :D

2024. ápr. 3. 14:16
 25/33 anonim ***** válasza:
Figyelj, én mutogatok, dudálok, de civilben békés ember vagyok. De ha nekem te elkezdesz kopogni, lehúzom az ablakot és a kezedet letöröm.
2024. ápr. 3. 23:28
 26/33 anonim ***** válasza:
Az meg mese, hogy motorosnak melléállsz, hogy mi volt ez. A motoros már árkon-berken túl jár. Ha meg nem, ő kérdezhetné, mi volt ez.
2024. ápr. 3. 23:28
 27/33 anonim ***** válasza:
(Honnan tudod, hogy a te kopogásodból más nem azt vágja le, hogy be akarod törni az üveget?)
2024. ápr. 3. 23:29
 28/33 bazaltkaroly ***** válasza:

#25 Ebben az esetben megy a felvétel a rendőrségre, és te meg hússzú nyaralásra mész valamelyik kalitkába :)

#26 Ha elkapom a pirosnál, akkor mellé állok, ha elszáguld városon belül, úgy hogy a megengedett legnagyobb sebességgel nem érem utol, akkor már alapból nincs rendben valami a fejében, majd a rendőrség elkapja.

#27 Mert az emberek nagy részének van annyi esze, hogy tudja.

2024. ápr. 4. 08:37
 29/33 anonim ***** válasza:
#28 Fúbazmeg, légós házmester. De amúgy a rendőrség téged ezekkel körbe fog röhögni. Meg mások a kezedet a kopogatatásért cserébe kitörik. És igazuk lesz. Ekkora gyökér ne legyél már. Darth Bazalt! Én tudom, hogy van benned jó Tudsz te ember módjára közlekedni, ha akarsz. Nem kell mindenki mellett megállni. Csak menjél tovább, Darth Bazalt.
2024. ápr. 4. 09:02
 30/33 anonim ***** válasza:

#19: Mert mi baja lenne a zsebpénzárúsisakodnak? Azt hitted nagy összeget mondtál?

A téma az önkéntesrendőrködés, még inkább a sunyiskodás.

2024. ápr. 4. 09:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!