Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha emiatt feljelentést teszek,...

Ha emiatt feljelentést teszek, foglalkozik vele a rendőrség? Vagy felejtős?

Figyelt kérdés

Gyalogosként közlekedtem, amikor egy körforgalomhoz értem. Egy tanulóvezető próbált behajtani a körforgalomba, de kifejezetten óvatos volt, adódott olyan lehetőség, amikor már egy nem feltétlenül dinamikus sofőr is behajtott volna. Erre a mögötte haladó autós, kétszer is türelmetlenül rádudált.

A KRESZ ezt tiltja, lakott területen belül kizárólag balesetveszély esetén lehet hangjelzést adni, a fenti tétlenkedés egyértelműen nem ilyen helyzet volt.

Felvételem nincs, csak a suv és a tanulókocsi rendszámát írtam fel. Ennyi infóból tud kezdeni valamit a rendőrség, pl. tanúmeghallgatás útján?

A célom, hogy az intoleranciát kiírtsam az utakról, és Ausztira 2.0 legyünk a közlekedésben mutatott mentalitás terén.

2024. ápr. 3. 07:26
1 2 3 4
 11/33 bazaltkaroly ***** válasza:
68%

#6 Nem érsz el vele semmit,csak másokat zavarsz meg vele. Ha alapvetően hülye az illető, akkor letudja egy "Mit dudál ez a barom?" szöveggel, meg egy vállrándítással.

Lehet itt húzni-nyúzni a témát, de a KRESZ az KRESZ, és leírja, mikor szabad használni, és mikor nem, akár tetszik, akár nem. Ha valaki elkezd lassan kitolni eléd, vagy lassan rád húzni a kormányt, és te nem tudod kikerülni, akkor lehet dudálni.

Ha ennyire intézkedni akarsz, akkor menj el rendőrnek, és akkor csinálhatod. Főleg ha utólag dudálsz, akkor valószínűleg azt sem fogja tudni, hogy neki szólt.

2024. ápr. 3. 09:36
 12/33 anonim ***** válasza:
60%

bazaltkaroly: Én is utálom, amikor valaki önkéntes rendőrt játszik az utakon a dudával. Nem vall egészséges elmére.

#8 Ha ilyen idegbeteg vagy, akkor lehet, nem kéne volán mögé ülni. Ezért kéne már egy pszichológiai vizsgálat a jogosítvány megszerzése mellé.

2024. ápr. 3. 09:42
 13/33 Morzsi007 ***** válasza:

“Ausztria 2.0”

A cégnél, ahol dolgozom osztrák főnök van. Ő nem csak dudál, hanem villogtat az autópályán, mikor valaki megy előtte a belső sávban 140-nel. Idegbetegen vezet, egyszer már utána jöttek és volt már más incidens is. Hagyjuk Ausztriát.

2024. ápr. 3. 10:05
 14/33 anonim ***** válasza:
Ja, az osztrákok, azoknak meg főleg az anyjukat. Sehonnani, semmilyen népség, és még az utaikat sem képesek karbantartani.
2024. ápr. 3. 10:22
 15/33 bazaltkaroly ***** válasza:

#13 Most emberedre akadtál, mert már több mint harminc éves a jogsim, és nem volt sosem balesetem, ráadásul én is motorozok. Együttérzek veled, mert tényleg sok a barom, aki nem figyel oda, de azért mi sem vagyunk szentek. Ezért zárom el magam minden motoros közösségtől, mert néhány "fajtársunk" úgy közlekedik, hogy már én szégyellem magam a helyükben.

Tudod én mit csinálok, ha valaki idióta az úton? Nem dudálok, hanem beállok mellé, és bekopogok az ablakán, majd kérdőre vonom. Ha egy tahó, akkor elküldöm a francba, ha pedig egy őszinte hiba volt, és bocsánatot kér, akkor megmondom, hogy semmi baj, és jó utat kívánok. De ehhez az kell ,hogy legyen vér a pucádban, mert bele kell nézni az ember szemébe, nem csak a dudát nyomogatni, hogy hangosabbnak tűnjünk, annál, mit amik valójában vagyunk.

Egyébként szó nem volt motorokról, nem tudom, hogy honnan kellett volna tudnom, hogy te motoros vagy.

Az írásod alapján viszont nem tűnsz egy nyugodt embernek, ami miatt jogosan vetem fel, hogy van-e így keresnivalód az utakon. Kíváncsi vagyok, hogy te hogy viselkedsz a kisebb forgalmi résztvevőkkel az úton. Ha jön egy biciklis, te megtartod az 1,5 métert, vagy kicentized? Esetleg valaha követtél már el hibát az úton? Ha követtél, akkor intettél bocsánatot? Gyanítom, hogy nem. Használjuk már az agyunkat, mert éppen az ilyen hozzáállás miatt jár itt a közlekedési morál az országban ahol most.

Vigyázz magadra, másokra. Széles utat!

2024. ápr. 3. 11:16
 16/33 anonim ***** válasza:

De amúgy akkor érted, mi a bajom. Megyek a Pilisben, nem hobbiból, arra van dolgom. Két napja nem esett eső, de a hegyi út széle csupa nedves gally. 60-as tábla van, néhány kanyart én csak 40-nel tudok bevenni. Autós engem záróvonalon előz, szembejövő autós meg áttér az én sávomba. És akkor hülye motorosok.

És ne haragudj, te tényleg bekopogsz más ablakán? Hát hozzáérsz más járművéhez. Az a tabu. Annál sokkal jobb rádudálni meg bemutatni neki. Szerintem. Én nem vonok kérdőbe senkit az úton. Az csak veszekedés, na meg amúgy beszélgetünk, addig sem haladunk, pedig én azért megyek ki az útra, hogy haladjunk. De egy dudaszó. Én autósként tudom, ha dudát hallok, akkor egyből körülnézek, hogy mi van, én vagyok-e a hülye, valami lámpát rosszul égetek, hülyeséget csináltam stb. Legalább végiggondolom az opciókat. Ennyi a duda. Hogy "hé, pajtás, ennél többet nem tudunk itt az úton kommunikálni, de gondold végig, hátha 10% eséllyel rájössz, miért dudáltam rád". És 10% eséllyel rájön. És akkor 10% azt a hibát legközelebb mással nem követi el. Szerintem.

Biciklisekről meg ne beszéljünk. Én nem vagyok hajlandó a Nagykörútra menni, mert felidegelne a dugó (igen, tudom, hogy ideges típus vagyok, főleg 40 fokban), de a biciklisáv az a biciklisé. Én nem vagyok pizzafutár, hogy azon rohangáljak szabálytalanul. Inkább a Hungárián körbekerülöm a fél várost, minthogy biciklisávon előzzek ki autósort, vagy autók közé álljak be motorral. Az Üllőin a biciklisáv mellett én a sávon belül balra tartok. Szóval igen, megtartom a 1,5 métert. Amikor még csak B jogsim volt, apám első három szabálya ez volt: 1. ebben a kereszteződésben nincs tábla, de te képzelj oda stop táblát. 2. ebben a kereszteződésben elsőbbségadásod van, képzelj oda stop táblát. 3. biciklist úgy előzzél, mintha autós lenne, mert a fele részeg, a másik fele meg lehetne a nagyanyád is, aki könnyen megijed. Én a mai napig Budapesten is így vezetek.

Autópályán, na, ott aki 128-cal megy, azt is csakazértis megelőzöm. De városban? Biciklissel? Rájuk vigyázunk. Ha hülyék, akkor is. Mert ők is emberek. És amikor leszállok a motorról, vagy kiszállok az autóból, és felülök egy biciklire, én is hülyévé válok.

2024. ápr. 3. 11:24
 17/33 bazaltkaroly ***** válasza:

Én értem, de szerintem továbbra sincs értelme dudálgatni. Ha akkor dudálsz mikor az eset történik, akkor igazad van, az más, de utólag dudálni már fölösleges, mert ha béna sofőr, akkor megszeppen, még lehet, hogy elkezd bámészkodni, hogy mi történik, tehát megzavarod, és lekötöd azt a két maradék agysejtjét is, ami van neki. Ha pedig tahó a sofőr, akkor úgyis tenni fog rá magasról, vagy rosszabb, ha még támadásnak is veszi, és elkezd leckézteti az utakon. Ha beállok mellé, akkor általában behúzzák fülüket farkukat, és kérdőre tudom vonni. Nem tart hosszú ideig. Aki véletlen követ el hibát, az bocsánatot is szokott kérni, amire nem tudok haragudni, mert mind emberek vagyunk, hibázunk. Ha megmondom neki, hogy semmi baj, akkor jobb lélekkel veszi az egészet, és jobban oda fog figyelni.

Egyébként meg a dudálásnak már rég elment a hatása, ugyanis annyian nyomják eszetlenül a dudát, hogy már senki nem veszi magára tapasztalataim szerint. Szinte már háttérzaj lett belőle.

A biciklisek utálatát nem értem. Nekem több autós okoz gondot, mint biciklis. Általában el is engednek, ha olyan az út, hogy nem lehet megelőzni őket. Szerintem rendben vannak, és jót tesznek a környezetnek is.

2024. ápr. 3. 11:52
 18/33 anonim ***** válasza:
Miért nem kopogtál be a SUV ablakán inkább? Nem mertél, mi?
2024. ápr. 3. 12:01
 19/33 anonim ***** válasza:
Hát, nehari, én itt, szokásommal ellentétben sajnos kimondom, hogy a kresz ebben hülye. Mert egy dudaszóra legalább körülnéz az ember. És az megint más példa, hogy ha az aálló ember néz szét. Mert annak még ideje is van erre... És én nem fogok senkinek az ablakán kopogtatni. Motorossal mit csinált? Sisakját vered (le is tépném a kezed, ha a 280 ezer forintos sisakomat ütögetnéd). Biciklissel? Lelököd a kerékpárról? Szabály az, ami mindenkira érvényes. Azaz ne dudáljunk. Vagy ha dudálunk, tegyük kimondott okkal. Szerintem ha engem valaki majdnem halálra gázolt, okom van egy tized másodperces dudaszóra, hogy hoppá, hülye vagy. Szerintem.
2024. ápr. 3. 12:31
 20/33 anonim ***** válasza:
De ha nem hiszed, akkor duda helyett te csak kopogatassál ajtók ablakán. Lökjél le motorosokat a motorró. Lökjél félre bringást. És üssél fejbe gyalogost. De legalább nem dudálsz. :) :) :)
2024. ápr. 3. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!