Ha emiatt feljelentést teszek, foglalkozik vele a rendőrség? Vagy felejtős?
Gyalogosként közlekedtem, amikor egy körforgalomhoz értem. Egy tanulóvezető próbált behajtani a körforgalomba, de kifejezetten óvatos volt, adódott olyan lehetőség, amikor már egy nem feltétlenül dinamikus sofőr is behajtott volna. Erre a mögötte haladó autós, kétszer is türelmetlenül rádudált.
A KRESZ ezt tiltja, lakott területen belül kizárólag balesetveszély esetén lehet hangjelzést adni, a fenti tétlenkedés egyértelműen nem ilyen helyzet volt.
Felvételem nincs, csak a suv és a tanulókocsi rendszámát írtam fel. Ennyi infóból tud kezdeni valamit a rendőrség, pl. tanúmeghallgatás útján?
A célom, hogy az intoleranciát kiírtsam az utakról, és Ausztira 2.0 legyünk a közlekedésben mutatott mentalitás terén.
Egyetértek abban, hogy jó lenne, ha leszoknának az emberek, hogy a dudát ordibálógombnak használják, de ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Ha videófelvételed is lenne, akkor sem érne sokat, mert ha rá állna a rendőrség, akkor a sofőr könnyen letagadhatja, hogy ő vezetett.
Sajnos ebben mi nem intézkedhetünk, Annyit lehet tenni, hogy sofőrként nem cselekszünk így, de mások helyett nem gondolkodhatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!