Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy kaphatnám vissza hamarabb...

Hogy kaphatnám vissza hamarabb az autóm, a halott szerelőtől?

Figyelt kérdés

December 18.-adikén maszek szerelőhöz vittem az autóm kuplungcserére, és két nappal később készen kellett volna lennie. Sajnos szerelő idő közben kórházba került, és karácsony előtt meghalt, már el is temették. Az autóm azóta is a mühelyében van, azt sem tudom, hogy befejezte-e a munkát. Ma elmentem hozzá és beszéltem az özvegyével, vittem igazolványt, törzskönyvet, mindent, hogy megmutassam enyém az autó, és el szeretném vinni. Erre azt mondja az asszony, hogy ő nem ért hozzá, nem foglalkozik vele, a fia pedig épp ma ment vissza ausztriába. Várjak pár hetet/hónapot amíg hazajön a gyerek, és ő majd átadja az autót.

Most komolyan még hetekig kell várnom, hogy visszakapjam a saját autóm? Ha nem sikerült megjavítani, akkor elvontatnám így is, de az asszony még azt sem engedte meg, hogy belenézzek az autóba. Nem akarom őket a gyász közben basztatni, de ez felháborító.

jan. 2. 15:00
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Halott téma , semmit se fizess mert neked lesz kiadásod , ez még félmunka vagy annyi sem lehet . A zsaruknak elmondani feljelentéssel mi a pálya . A facebook ráér nem mérvadó tesznek rád ...
jan. 2. 17:17
 22/30 A kérdező kommentje:
Na beszéltem is a gyerekkel, szerencsére ő normális, jófej. Azt mondja, hogy amíg otthon volt látta is az autót, az anyósülésen egy bontatlan unixos kuplungszettel, tehát még nincs beszerelve, és a szétszedéshez sem kezdett hozzá az öreg, mert 19.edikén került kórházba. Szóval kb épp az én autómon kezdett volna dolgozni szerencsétlen, amikor rosszúl lett. Viszont ő nem fog hazajönni, de van a városban egy rokonuk, és az majd átadja az autót holnap. Az anyja miatt is elnézést kért, azt mondja, hogy már régebben is kezelték pszichiátrián, most is valami gyógyszert szed. Nem kell fizetnem semmit, ő elintézi az unix-al, hogy visszavegyék a szettet, én meg vihetem el lábon az autót. Szerencsére még mozgóképes, csak csúszik a kuplung, de pár kilométert a városban kibír az új szerelőig.
jan. 2. 17:28
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Na, örülök, hogy megoldódott.
jan. 2. 17:30
 24/30 anonim ***** válasza:
23%
Nem fizetsz semmit, hívsz rendőrt, tied az autó. Ha kész van, örülsz neki, hogy ingyen munkát kaptál, ha félig van kész benyeled a trailer költségét, ha hozzá sem kezdett, akkor mintha mi sem történt volna. A lényeg, hogy tied az autó, nem zárhatja el előled.
jan. 2. 17:33
 25/30 anonim ***** válasza:
0%
Akkor kellet volna a vita után a helyi yardhoz menni még frissiben. Annyit tennék lefotóznám az iratok reszeit azbautót és tömör leirással elküldeni a skacnak . Megemlitve hogy értesitse anyát és 24 órát kap hogy mehetsz a kocsidért . Ez jó bizonyiték a yardon ha nem reagál a messengerre de látta .
jan. 2. 17:33
 26/30 anonim ***** válasza:
48%
#25 Dehogy jó bizonyíték. Alapból ne higgyünk el semmit annak, aki jardnak hívja a rendőrséget Magyarországon. :D
jan. 2. 17:36
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy rendeződött.

A leírásod alapján valószínűleg a fia is azért sietett vissza Ausztriába, mert ha pár napot még marad, ő is kikészült volna az anyjától.

Sajnálom szegény srácot, neki kellemetlen, hogy az anyja így viselkedik.

jan. 2. 17:40
 28/30 anonim ***** válasza:
13%
Neked soha semmit , még akkor sem ha őrtoronyhivő vagy hit gyés félbolond vagy . XD XD XD XD
jan. 2. 17:41
 29/30 anonim ***** válasza:
25%

érdekes, a hagyatéki leltárról, hagyatéki bíróról senki nem beszél.

Addig intézkedj, amíg a bíró kezébe nem kerül a halotti anyakönyvi kivonat...onnan akár egy évbe is telik, mire így-úgy elviheted a roncsodat.

jan. 2. 18:15
 30/30 anonim ***** válasza:
0%
Keress fel egy ügyvédet és beszélj vele erről hogy ilyenkor pontosan mi a teendő, elfogja mondani részletesen hogy jogilag mit tehetsz és eszerint járj el. Az hogy a fia kiment külföldre csak egy dolog, fel kell keresni és beszélni kell vele erről. Nyilván a cége ha hivatalos az egész akkor valakinek át kell vennie az ügyek intézését, és a folyamatban lévő dolgokat rendeznie kell valakinek, erre biztos van valaki, ha más nem a cég ügyvédje is adhat ezekre a kérdésekre választ és megoldást a problémára.
jan. 2. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!