Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Feljelenthetnek, mert megállta...

Feljelenthetnek, mert megálltam egy percre a mozgássérült parkolóban hely hiánya végett, futárként?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Wolt futár vagyok, és ma este egy Burger King-nél volt felvételre váró rendelésem. A parkolóban nem volt hely, illetve az úton, ahol általában állnak a futárok már teli volt foodorásokkal. Van egy óriási rokkant hely, ahova úgy döntöttem beállok egy perc erejéig. Kiszállok a kocsimból, a motort járva hagytam, a lámpák égtek, és az a meglepetés ért, hogy egy nagyszabású (túlsúlyos) férfi, pulcsiban, rövidnadrágban (5 fok) utánam kiált, idézem “mi a k***a nydat állsz a rokkant helyre b+”. Udvariasan válaszoltam neki, hogy a dolgomat végzem, megálltam a parkolóban, nem várakozom, MEGÁLLTAM, ami ugye teljesen szabályos, de ha nem is lenne az, nem volt más választásom, de tényleg. Bementem a BK-be, átvettem a rendelést, 15mp alatt kint is voltam, fotózgatja az úr az autómat, körbevideózta. Megkérdeztem megint csak udvariasan, hogy miért szükséges ez? Fel leszek jelentve, 50ezer Ft, megtanulom hogy hova kell állnom stb… (trágár beszédstílussal megfűszerezve) Teljesen tisztelettudóan kezeltem az egész konfliktust, nem engedett szóhoz jutni, és az is elhangzott a szájából, hogy “nem szellemi fogyatékosoknak van fenntartva ez a parkoló, mint TE, hanem mozgássérülteknek”. Ennek hallatán boldog új évet kívántam neki, és eltávoztam miközben dobálta tovább hozzám a semmit érő, magát jellemző szavakat. Nem hinném hogy van kedve bárkinek is vacakolni emiatt feljelentgetéssel, de akinek ennyi ideje van mint az illetőnek, abból bármit kinézek… Történhet ebből az egészből bírság, illetve azt lehetne fellebbezni, vagy biztos nem járnék sikerrel? 18 éves vagyok amúgy, nagyon jól esett hogy belém kötöttek egy ilyen apróság miatt, miközben másoknak a szükségleteit biztosítok. Válaszokat köszi! :)

2023. dec. 29. 22:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Onnantól, hogy "bementem a BK-ba" már varakoztál, ugyanis elhagytad az autót.
2023. dec. 30. 19:07
 22/26 anonim ***** válasza:
38%

Úgy tűnik a válaszok alapján, hogy egyesek azt gondolják, a várakozás szabályos időtartama (max. 5 perc) alatt nem szabad kiszállni az autóból. Pedig de. Csak az autó közelében kell maradni. Olyan távolságban, hogy a sofőr folyamatosan figyelemmel tudja kísérni az autóját. Ezt az egyet szegte meg a kérdező, nem lett volna szabad bemennie a hamburgerért, ha szabályos akar maradni.

Viszont az ideges illető garantáltan nem ér semmit a fotójával. Mert a kérdező mondhatja, hogy végig ott állt az autó mellett, csak pont nem látszódik a fényképeken, mert a fényképezőt kísérgette. Valószínűleg látni a képeken az égő fényszórót, ebből is láthatja egy harmadik személy, hogy nem fél napra volt ott hagyva az autó. Feltételezni persze lehet bármit, de bizonyítani nem.

A mozgássérült parkolók amúgy nagyjából okafogyottá váltak, mióta vagy 6-8 éve bevezették a kártya kiadásánál a pontrendszert, és gyakorlatilag senki nem felel meg a követelményeknek, csak aki nem tud kimozdulni otthonról. Apámtól is elvették, mire az állapota odáig jutott, hogy gyakran már a wc-re is alig tud kivánszorogni. De olyanról is tudok, aki autóbaleset miatt 2 évig volt ágyhoz kötve, aztán mikor már járókerettel tudott vánszorogni, akkor elvették tőle a kártyát. Mióta ez a rendszer van, kb. 3 alkalommal láttam mozgássérült kártyás autót mozgássérült parkolóban. Érdekes módon, még a kórház mozgássérültparkolója is üres szokott lenni.

2023. dec. 31. 07:17
 23/26 anonim ***** válasza:
32%

#22: Én elég sok kártyát látok teljesen jól mozgó embereknél. Amin teljesen kiakadtam, hogy autista gyerekre megadják a kártyát. Aki ugye messziről sem mozgássérült, sőt a 90%-uk még inkább szabálykövetőbb is a társainál.

Nagyon ritka, hogy valóban mozgassérült embert látok ki/beszállni kártyás autókból.

2023. dec. 31. 07:42
 24/26 anonim ***** válasza:
47%
22. Nem csak mogásában korlátozott kaphat parkolókátyát. Jogszabályra nem keredek most rá, de úgy tudom vakok is kaphatnak.
2023. dec. 31. 08:05
 25/26 anonim ***** válasza:
Van ennél rosszabb! Amikor megáll a buszmegállóban, kiszáll, csomagtartóból táskát vesz ki, és közben meg jön a busz! Vagy a párhuzamosan megálló, amikor a szélén parkolnak! Biciklivel sűrűn szidom az ilyeneket!
2024. jan. 5. 16:51
 26/26 anonim ***** válasza:
És feljelentettek?
júl. 29. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!