Feljelenthetnek, mert megálltam egy percre a mozgássérült parkolóban hely hiánya végett, futárként?
Úgy tűnik a válaszok alapján, hogy egyesek azt gondolják, a várakozás szabályos időtartama (max. 5 perc) alatt nem szabad kiszállni az autóból. Pedig de. Csak az autó közelében kell maradni. Olyan távolságban, hogy a sofőr folyamatosan figyelemmel tudja kísérni az autóját. Ezt az egyet szegte meg a kérdező, nem lett volna szabad bemennie a hamburgerért, ha szabályos akar maradni.
Viszont az ideges illető garantáltan nem ér semmit a fotójával. Mert a kérdező mondhatja, hogy végig ott állt az autó mellett, csak pont nem látszódik a fényképeken, mert a fényképezőt kísérgette. Valószínűleg látni a képeken az égő fényszórót, ebből is láthatja egy harmadik személy, hogy nem fél napra volt ott hagyva az autó. Feltételezni persze lehet bármit, de bizonyítani nem.
A mozgássérült parkolók amúgy nagyjából okafogyottá váltak, mióta vagy 6-8 éve bevezették a kártya kiadásánál a pontrendszert, és gyakorlatilag senki nem felel meg a követelményeknek, csak aki nem tud kimozdulni otthonról. Apámtól is elvették, mire az állapota odáig jutott, hogy gyakran már a wc-re is alig tud kivánszorogni. De olyanról is tudok, aki autóbaleset miatt 2 évig volt ágyhoz kötve, aztán mikor már járókerettel tudott vánszorogni, akkor elvették tőle a kártyát. Mióta ez a rendszer van, kb. 3 alkalommal láttam mozgássérült kártyás autót mozgássérült parkolóban. Érdekes módon, még a kórház mozgássérültparkolója is üres szokott lenni.
#22: Én elég sok kártyát látok teljesen jól mozgó embereknél. Amin teljesen kiakadtam, hogy autista gyerekre megadják a kártyát. Aki ugye messziről sem mozgássérült, sőt a 90%-uk még inkább szabálykövetőbb is a társainál.
Nagyon ritka, hogy valóban mozgassérült embert látok ki/beszállni kártyás autókból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!