Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Feljelenthetnek, mert megállta...

Feljelenthetnek, mert megálltam egy percre a mozgássérült parkolóban hely hiánya végett, futárként?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Wolt futár vagyok, és ma este egy Burger King-nél volt felvételre váró rendelésem. A parkolóban nem volt hely, illetve az úton, ahol általában állnak a futárok már teli volt foodorásokkal. Van egy óriási rokkant hely, ahova úgy döntöttem beállok egy perc erejéig. Kiszállok a kocsimból, a motort járva hagytam, a lámpák égtek, és az a meglepetés ért, hogy egy nagyszabású (túlsúlyos) férfi, pulcsiban, rövidnadrágban (5 fok) utánam kiált, idézem “mi a k***a nydat állsz a rokkant helyre b+”. Udvariasan válaszoltam neki, hogy a dolgomat végzem, megálltam a parkolóban, nem várakozom, MEGÁLLTAM, ami ugye teljesen szabályos, de ha nem is lenne az, nem volt más választásom, de tényleg. Bementem a BK-be, átvettem a rendelést, 15mp alatt kint is voltam, fotózgatja az úr az autómat, körbevideózta. Megkérdeztem megint csak udvariasan, hogy miért szükséges ez? Fel leszek jelentve, 50ezer Ft, megtanulom hogy hova kell állnom stb… (trágár beszédstílussal megfűszerezve) Teljesen tisztelettudóan kezeltem az egész konfliktust, nem engedett szóhoz jutni, és az is elhangzott a szájából, hogy “nem szellemi fogyatékosoknak van fenntartva ez a parkoló, mint TE, hanem mozgássérülteknek”. Ennek hallatán boldog új évet kívántam neki, és eltávoztam miközben dobálta tovább hozzám a semmit érő, magát jellemző szavakat. Nem hinném hogy van kedve bárkinek is vacakolni emiatt feljelentgetéssel, de akinek ennyi ideje van mint az illetőnek, abból bármit kinézek… Történhet ebből az egészből bírság, illetve azt lehetne fellebbezni, vagy biztos nem járnék sikerrel? 18 éves vagyok amúgy, nagyon jól esett hogy belém kötöttek egy ilyen apróság miatt, miközben másoknak a szükségleteit biztosítok. Válaszokat köszi! :)

2023. dec. 29. 22:33
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
32%
Csak a száját járatta.
2023. dec. 29. 22:45
 2/26 anonim ***** válasza:
21%
Woltál futár leszel nem is olyan sokára. Amúgy meg pont magyarországon életszerűtlen hogy ezen valaki ennyire kiakadna, vagy esetleg pont az ő spotját cápáztad le
2023. dec. 29. 22:47
 3/26 anonim ***** válasza:
42%

Természetesen feljelenthet, de sajnos elég könnyű kibújni a felelősség alól.

Már bocs, de a kutyát nem érdekli, hogy csak 18 éves vagy vagy hogy hamburgert szállítasz. Azért ne állítsuk már úgy be, mintha sürgősségi jármű lennél.

Ha nincs rokikártyád, akkor nem állhatsz oda, ilyen rohadt egyszerű.

2023. dec. 29. 22:56
 4/26 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom nem csak viccbol fotozta le. Van olyan rosszindulatu ez az alak, hogyha unatkozik majd, elviszi a kepeket a zsaruknak... persze az mas kerdes, hogy ok ezt hogy kezelik. Mivel most kell a sok birsagpenz, siman lehet, hogy kiszabnak valamit.
2023. dec. 29. 23:03
 5/26 anonim ***** válasza:
89%
Ez teljesen fixen 50 ezer. Itt nincs kibúvó. Van jogsid, tudod mit jelent a tábla. Akkor is, ha nem áll ott senki, és nincs máshol hely.
2023. dec. 29. 23:14
 6/26 anonim ***** válasza:
Persze, hogy fel.
2023. dec. 29. 23:21
 7/26 A kérdező kommentje:
Kedves 3. válaszoló! Ahogyan az imént említettem, szabályosan álltam meg, megálltam. Nem várakoztam. Azt szintén említettem, hogy nem volt más választásom. Kérdem én, te ebben az esetben hogyan csináltad volna? Fiatal vagyok, még nagyon sok tanulnivaló van az életemben, de jobb megoldást nem láttam. A környéken sehol se lehetett megállni, csak főútra lehetett kihajtani. Ahol a futárok szoktak várakozni, az is szintén szabálytalan, de azt megértik az emberek. Oda se tudtam állni, csak úgy, hogy eredményként korlátoztam, akadályoztam volna a közlekedést a parkolóban. A roki parkolóban még mindig szabályosan álltam meg. Az életkoromat nem azért tüntettem fel, mert bármin is változtatna, csak miért ne? Nem sürgősségi jármű VAGYOK, de ahhoz elég sürgős volt a dolgom, hogy beálljak, hangsúlyozom, szabályosan!! abba a nyamvadt parkolóba. Köszönöm a választ! :)
2023. dec. 29. 23:21
 8/26 A kérdező kommentje:
5-6. Igen, van jogsim, ezért a kresszel is tisztában vagyok, amiben szerepel, hogy várakozni tilos, megállni viszont szabad a mozgássérültben is.
2023. dec. 29. 23:24
 9/26 anonim ***** válasza:
91%
Az a baj, hogy kicsit kevered a dolgokat. Úgy megállhatsz a rokkant parkolónál, hogy gyorsan kirakod az ismerősöd, ez tiszta sor. De, minekután Te magad szálltál ki a járműből és otthagytad, ez így nem megállás, hanem várakozás. A kettő nem ugyanaz. Azért tényleg nem fog senki megbüntetni, ha megállsz 1 percre, gyorsan nyomsz egy smacit az asszonnyal a kocsiban, Ő kipattan, aztán mentek a dolgotokra. Azért viszont simán büntethetnek, ha otthagyod a járműved. Mert az már nem sima megállás.
2023. dec. 29. 23:31
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltál a gépjárműben. Ez várakozás. Nem megállás.
2023. dec. 29. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!