Feljelenthetnek, mert megálltam egy percre a mozgássérült parkolóban hely hiánya végett, futárként?
Pluszban hozzátenném, hogy a járó motor és a felkapcsolt világítás sem jelent semmit. Sőt, az utóbbi önmagában is szabálytalan.
Én megértem, hogy nehéz helyzetben vagytok, de ez van. Budapesten közlekedő utósok 90%-a hivatkozhatna valamire, hogy miért szabálytalan. Rakodni pl. képtelenség szabályszegés nélkül. De egy választás van csak: lenyelni a békát.
"Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg – ha a vezető a járműnél marad – egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás."
Nem maradtál a járműnél, tehát várakoztál.
Nem, a hamburgerszállítás nem jogosít fel a mozgássérült helyen való várakozásra.
De majd a rendőr elmagyarázza egy 65 ezres csekk kíséretében, ha nehéz a felfogásod.
De ha már itt tartunk:
"A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson és illetéktelen személy azt el ne indíthassa"
"Álló járművön – a forgalmi okból megálló járművet kivéve – tompított fényszórót csak erős ködben vagy sűrű hóesésben szabad használni;"
Kérdező, én csak egy apróságra hívnám fel a figyelmedet, ami felett mindenki elsiklik:
"nem volt más választásom. Kérdem én, te ebben az esetben hogyan csináltad volna? Fiatal vagyok, még nagyon sok tanulnivaló van az életemben"
Az egyik nagyon fontos dolog amit meg kell tanulnod, hogy nem te vagy a központ. Nem vagy fontosabb mint a hatályos jogszabályok, nem állsz felettük. Az, hogy neked hamburgert KELL szállítani, nem írja felül a kreszt. Olyan ez, mint mikor a tolvaj arra hivatkozik, hogy nem volt más választása, kellett a pénz. Attól még a lopás az lopás.
Ha minden hely foglalt, ha tényleg, de TÉNYLEG nem tudsz sehol megállni - akkor így jártál. Akkor megállsz távolabb és gyalogolsz, vagy korzózol a parkolóban míg lesz üres hely.
16. Egy ilyennel én is találkoztam. Aztán nagyon elszégyelte magát, amikor odatoltam a kerekesszékes ismerőst. Ő csak annyit látott, hogy az érkező kocsiban nincs rászoruló.
Az agressziódat viszont nem tudom támogatni.
Attól, hogy eljátszod a zen buddhistát, még nem lesz igazad.
"én nem akartam senkinek se rosszat, csak a dolgomat végeztem amilyen gyorsan csak lehetett. Ebben a szituációban ez volt a legkedvezőbb cselekedet."
Magyarul telibexartad a kreszt és a mozgássérültek jogait, mert neked így kényelmesebb volt.
De értsd meg, tizennyolcas, nem az a lényeg hogy a kérdező mekkora emeletes paréj volt, mert hiszen ő hamburgert akart szállítani, ezért ez rendben van. Hanem hogy a másik ember mekkora emeletes paréj volt, mert ő valószínűleg nem olyan fontos ember, mint a kérdező. Hiszen nem akart hamburgert szállítani!
Érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!