Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Feljelenthetnek, mert megállta...

Feljelenthetnek, mert megálltam egy percre a mozgássérült parkolóban hely hiánya végett, futárként?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Wolt futár vagyok, és ma este egy Burger King-nél volt felvételre váró rendelésem. A parkolóban nem volt hely, illetve az úton, ahol általában állnak a futárok már teli volt foodorásokkal. Van egy óriási rokkant hely, ahova úgy döntöttem beállok egy perc erejéig. Kiszállok a kocsimból, a motort járva hagytam, a lámpák égtek, és az a meglepetés ért, hogy egy nagyszabású (túlsúlyos) férfi, pulcsiban, rövidnadrágban (5 fok) utánam kiált, idézem “mi a k***a nydat állsz a rokkant helyre b+”. Udvariasan válaszoltam neki, hogy a dolgomat végzem, megálltam a parkolóban, nem várakozom, MEGÁLLTAM, ami ugye teljesen szabályos, de ha nem is lenne az, nem volt más választásom, de tényleg. Bementem a BK-be, átvettem a rendelést, 15mp alatt kint is voltam, fotózgatja az úr az autómat, körbevideózta. Megkérdeztem megint csak udvariasan, hogy miért szükséges ez? Fel leszek jelentve, 50ezer Ft, megtanulom hogy hova kell állnom stb… (trágár beszédstílussal megfűszerezve) Teljesen tisztelettudóan kezeltem az egész konfliktust, nem engedett szóhoz jutni, és az is elhangzott a szájából, hogy “nem szellemi fogyatékosoknak van fenntartva ez a parkoló, mint TE, hanem mozgássérülteknek”. Ennek hallatán boldog új évet kívántam neki, és eltávoztam miközben dobálta tovább hozzám a semmit érő, magát jellemző szavakat. Nem hinném hogy van kedve bárkinek is vacakolni emiatt feljelentgetéssel, de akinek ennyi ideje van mint az illetőnek, abból bármit kinézek… Történhet ebből az egészből bírság, illetve azt lehetne fellebbezni, vagy biztos nem járnék sikerrel? 18 éves vagyok amúgy, nagyon jól esett hogy belém kötöttek egy ilyen apróság miatt, miközben másoknak a szükségleteit biztosítok. Válaszokat köszi! :)

2023. dec. 29. 22:33
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Pluszban hozzátenném, hogy a járó motor és a felkapcsolt világítás sem jelent semmit. Sőt, az utóbbi önmagában is szabálytalan.

Én megértem, hogy nehéz helyzetben vagytok, de ez van. Budapesten közlekedő utósok 90%-a hivatkozhatna valamire, hogy miért szabálytalan. Rakodni pl. képtelenség szabályszegés nélkül. De egy választás van csak: lenyelni a békát.

2023. dec. 29. 23:46
 12/26 anonim ***** válasza:
89%

"Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg – ha a vezető a járműnél marad – egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás."

Nem maradtál a járműnél, tehát várakoztál.

Nem, a hamburgerszállítás nem jogosít fel a mozgássérült helyen való várakozásra.

De majd a rendőr elmagyarázza egy 65 ezres csekk kíséretében, ha nehéz a felfogásod.

2023. dec. 29. 23:47
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

De ha már itt tartunk:

"A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson és illetéktelen személy azt el ne indíthassa"

"Álló járművön – a forgalmi okból megálló járművet kivéve – tompított fényszórót csak erős ködben vagy sűrű hóesésben szabad használni;"

2023. dec. 29. 23:56
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem állok be rokkant helyre. Inkább megállok bárhol máshol szabálytalanul vészvillogóval.
2023. dec. 30. 00:08
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én csak egy apróságra hívnám fel a figyelmedet, ami felett mindenki elsiklik:

"nem volt más választásom. Kérdem én, te ebben az esetben hogyan csináltad volna? Fiatal vagyok, még nagyon sok tanulnivaló van az életemben"

Az egyik nagyon fontos dolog amit meg kell tanulnod, hogy nem te vagy a központ. Nem vagy fontosabb mint a hatályos jogszabályok, nem állsz felettük. Az, hogy neked hamburgert KELL szállítani, nem írja felül a kreszt. Olyan ez, mint mikor a tolvaj arra hivatkozik, hogy nem volt más választása, kellett a pénz. Attól még a lopás az lopás.

Ha minden hely foglalt, ha tényleg, de TÉNYLEG nem tudsz sehol megállni - akkor így jártál. Akkor megállsz távolabb és gyalogolsz, vagy korzózol a parkolóban míg lesz üres hely.

2023. dec. 30. 07:16
 16/26 anonim ***** válasza:

16. Egy ilyennel én is találkoztam. Aztán nagyon elszégyelte magát, amikor odatoltam a kerekesszékes ismerőst. Ő csak annyit látott, hogy az érkező kocsiban nincs rászoruló.

Az agressziódat viszont nem tudom támogatni.

2023. dec. 30. 12:13
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Egy csepp agresszió sem volt bennem, nincs is, és nem is lesz. Megértem én az urat, ahogyan a szabályokat is. Viszont egy figyelmeztetés, vagy diszkrét szóváltás, nyugodt hangnemben többet ért volna bármiféle személyeskedésnél, vagy feljelentésnél. Ezzel az ember viszont csak bosszúságot, és negatív gondolatokkal tudna elárasztani, míg én nem akartam senkinek se rosszat, csak a dolgomat végeztem amilyen gyorsan csak lehetett. Ebben a szituációban ez volt a legkedvezőbb cselekedet. A primitívséget kihagyva, sokkal könnyebben lehet elsimítani egy ügyet, úgy, hogy mindenki jól jöjjön ki a végén, és én is tanultam a hibámból így is, úgy is. Sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek! :)
2023. dec. 30. 16:51
 18/26 anonim ***** válasza:
20%

Attól, hogy eljátszod a zen buddhistát, még nem lesz igazad.

"én nem akartam senkinek se rosszat, csak a dolgomat végeztem amilyen gyorsan csak lehetett. Ebben a szituációban ez volt a legkedvezőbb cselekedet."

Magyarul telibexartad a kreszt és a mozgássérültek jogait, mert neked így kényelmesebb volt.

2023. dec. 30. 17:08
 19/26 anonim ***** válasza:
75%

De értsd meg, tizennyolcas, nem az a lényeg hogy a kérdező mekkora emeletes paréj volt, mert hiszen ő hamburgert akart szállítani, ezért ez rendben van. Hanem hogy a másik ember mekkora emeletes paréj volt, mert ő valószínűleg nem olyan fontos ember, mint a kérdező. Hiszen nem akart hamburgert szállítani!

Érted?

2023. dec. 30. 17:16
 20/26 anonim ***** válasza:
76%
#19: Igaz, ráadásul a másik csúnyán beszélt, túlsúlyos volt és 5 fokban rövid nadrágot viselt.
2023. dec. 30. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!