Csak 2 részletben emelkedik januártól az üzemanyag. Ez érdekel amúgy bárkit? Szerintem ez csak ilyen proli tömegeknek szóló intézkedés, de a magyar az 1000 Ft-os benzint is úgy tankolná, mint a disznó.
"Köszi szépen az EU-nak a jövedéki adó emelést."
Azt ugye tudod, hogy az EU minimum 20 max 40 forintos emelést kért.
Tehát a kormány is dönthetett volna úgy, hogy csak 20 forintot emel rajta de nem... miért is csak annyit??? Inkább örüljünk, hogy nem volt 100 forintos lehetőség mert azt választották volna, a propaganda meg lehozza, hogy brüsszel miatt drágul ennyit.
Szerintem nem feltétlenül abban fog látszani az árnövekedés, hogy kevesebb lesz az autó, hanem hogy egyén szinten spórolósabban vezetnek az emberek.
Saját magam is érzem, hogy amíg 360 körül volt addig annyit mentem amennyit nem szégyelltem. Most hogy volt 6-700 körül, azért meggondoltam, hogy melyik úton menjek, tegyek-e kitérőt, adott esetben volt hétvége amikor azt mondtam otthon maradok vagy közelebbi célpontot néztem ki.
Vagy például saját magam azzal tudok nagyot spórolni, hogy nem megyek 140-150-el a pályán hanem 120 körül elcsorgok és így érezhetően spórolok.
Másik oldalról nézve a hobbim miatt sokat utazom, mire költsem a pénzt ha nem a hobbimra? Üljek otthon és nézzem a TV-t csak azért, hogy kicsit több pénzem legyen ami semmit nem ér?
Én soha egy centit se autóztam unaloműzésképpen. Mindig mindenhová azért mentem, mert ott dolgom volt. Ez ezek után is így lesz, csak drágábban. Tavaly óta már nincs is vonatcsatlakozásom, így kénytelen vagyok munkába is autóval menni.
A 2 részletben való emelés a Fidesz-híveknek szól. A 41+8 Ft emelésre már ők is kinyitották a szemüket. De szépen megsimogatták a buksijukat, hogy aludjatok szépen, most csak 20 Ft emelés lesz, ez igazán semmi. Aztán ugyanezt eljátsszák majd 2 héttel később is, és no para, nem veszítik el a fix szavazóbázist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!