A magyaroknak miért kell mindenáron autó?
Bár nem Budapest, hanem egy megyeszékhelytől 25km-re lévő város, de a reggeli buszjáratokat, amikkel 7:15-20 körül érne be az ember a városba, lecsökkentették az eredeti 5 járat helyett most már csak 1 közlekedik abban az időpontban, amivel 8-ra kényelmesen beér az ember dolgozni, vagy pedig bemész reggel 6:50-re, vagy 8:30-ra.
Eddig az 5 buszon korrekt módon eltudtak férni az emberek, most ha időben beállsz a sorba, de a busz úgy áll meg, hogy az ajtótól messze kerülsz, akkor már csak álló helyed lesz, ha meg a sor végére kerülsz, akkor nem férsz fel.
Nem egy olyan reggel volt, amikor egyszerűen több ember nem fért fel, és maradtak ott emberek.
Azért, hogy legyen mit kérdezned a Gyakorin.
-Gondolj bele! Plusz pont a semmiért! :)
Mert szív-érrendszeri problémásak, nem beszélve a mozgásszervi problémákról, az elhízásról, így csakis a kényelem a megoldás a helyesebb életmóddal szemben.
Meg van az, hogy mindig a másikhoz hasonlítják önmagukat.
Budapesten tényleg nem kell. Én az autómat négy éve eladtam, és a jogsim is lejárt pár hónapja, mindig úgy voltam vele, hogy majd hazautazom és megújítom (éljen a magyar bürokrácia, nem ott lakok, ahol papíron lakom, hál' Istennek nem vagyok beteges, szóval nem kell orvoshoz járnom, mert ha kellene, nagy bajban lennék. Ahol lakom ténylegesen, ott nem fogadnak, mert a bejegyzett lakcímem 200 km-el arrébb van. Ott meg, ahová papír szerint tartozom, nincs orvos).
Lapra szerelt bútort is szállítottam már BKV-n, mikor legutóbb költöztem, megy 45 kilónyi könyvet egy bőröndbe pakolva, amit egy aluljárónál nagyon előzékenyen kikapott a kezemből (a megkérdezésem nélkül) egy fiatal férfi, és láttam rajta, már a második lépcsófoknál, hogy ezt a dolgot ő megbánta, de mondom úgy van, gondold csak át az életed, legközelebb talán nem veszel el dolgokat a tulajdonosa megkérdezése nélkül puszta "lovagiasságból". Én is szoktam segíteni másoknak cipekedni, semmi gond nincs ezzel, de nem kikapom a kezükből, hanem megkérdezem, segíthetek-e esetleg, és ha igent mondanak, akkor veszem el a kezükből a cuccokat, nem csak úgy, mert nem vagyok egy hímsoviniszta szardarab.
Egyébként meg mindenki, aki egyedül ül a dugóban, az szerszámokat szállít, létrát szállít, beteg idős hozzátartozót szállít, meg kisgyereket szállít. Véletlenül sem a saját vélt kényelme miatt ül mindenki egy ember/autó a reggeli és délutáni csúcsban a körúton. Egy élmény mellettük elmenni akár biciklivel, akár gyalog, mindenhogy gyorsabb vagyok (gyalogosként a metrót szoktam igénybevenni, szóval akkor pláne), szenvedjenek csak, megérdemlik. Üljenek a dugóban, amihez hozzájárulnak. Nem tanulnak semmiből.
Egyetlen alkalom, amikor gyorsabb autóval, az az, mikor a hajnal ötkor induló repülőt kell elérni. Akkor tényleg nem éri meg egy órán át tömegközlekedni a reptérre, mert nins forgalom, ha hívok egy taxit, az csak 20 perc. De egyébként láttam már taxisdugót is a Király utcában hajnal kettőkor, szerda éjjel.
Ha kisvárosba költözik, meghal autó nélkül 😂. A gyerek összes orvosi vizsgálata megyeszékhelyen volt, kezdve a szüléstől, cipőt, ruhát nem tud helyben venni, szóval?
Faluról meg ki se jut. Anyós pl. 5 után nem tudott soha hszamenni. Vasárnap 1 busz meg ilyenek. 😃 Minek autó 😃
Van akinek az autózás a mindene. Nem iszik, cigizik stb… ez a hobbija. Nincs ezzel semmi gond. A gond ott kezdődik mikor az emberek a más dolgaiba ütik az orrukat.
Különben rengeteg helyen hibás a tömegközlekedés! 2 óránként egy busz jön….
Tudom hihetetlen de igaz! Mennél dolgozni de nem érsz be…
Szóval a magyarok nem hülyék, csak sok esetben kell az autó!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!