Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A földművesek miért nem...

A földművesek miért nem hagyják a traktorokat kint a földeken mikor napokig dolgoznak ?

Figyelt kérdés

Ahelyett hogy több településen keresztül mennek velük minden alkalommal, ott is hagyhatnák őket. Ugy is pickuppal jarnak, tudnak kivinni gazolajat is a földekre a traktoroknak.

Volt egy öreg akinek almása volt. Minden nap ment ki traktorral permetezni. Elment megtankolni es a benzinkútrol ment vissza az almásba.

Volt neki autója is, tudott volna minden nap vinni gázolajat amit beletölt és nem 40el megy ki traktorral minden nap.

2023. szept. 25. 22:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

#10 Igen, de nem csak arrafele járnak munkagépek, hanem országosan, és egy ilyen kútra meg nem állsz be vele, pláne ha még mögé van kötve két pótkocsi , és most nem régi MTZ-re gondolok, hanem ezekkel a nagy hatamas kerekűekre, amikkel manapság járnak

[link]

Mellesleg meg ha utánaolvasol, akkor megoldható telephelyen is a tankolás, pl cégeknél a targoncát se viszik el a kútra, nálunk is ilyen IBC tartályból töltötték fel. De mint az alábbi linkben olvashatod, egy telephelyi kútnál még olcsóbb is a tankolás, plusz amíg elmegy a kútra meg vissza, az is üzemanyag, és időkiesés is, ami alatt a földeken dolgozhatna.

[link]

Szóval az, hogy szerinted a gazdák tankolni járnak , nemigazán logikus magyarázat, főleg anyagi oldalról nézve, olcsóbb odavinni napközben az üzemanyagot egy platós kisteherrel, és nem kell egyszerre 3 ezer litert kivinni, de ha folyton eljárkálna tankolni óránként az rengeteg idő, és elpocsékolt üzemanyag

2023. szept. 26. 08:09
 12/23 anonim ***** válasza:

Pont ezen a kúton is van egy kútoszlop ami az ilyen gépek fogadására való. :D

A többi okfejtésed logikátlan, nyomokban több érvelési hibát ("de ha folyton eljárkálna tankolni óránként" ?? "szerinted a gazdák tankolni járnak" nem szerintem, hanem járnak tankolni "pl cégeknél a targoncát se viszik el a kútra" semmi köze a kérdéshez) is tartalmaz.

"Nálunk" meg tudnak tankolni a kutakon. Egyébként a környező falvakban is. Bár már rég Budapesten élek, fővárosi kúton nem is láttam még ilyen gépet, a kutak többsége tényleg alkalamatlan a fogadásukra. Meg nem is itt használják őket. :)

2023. szept. 26. 08:25
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Mifelénk is pont ilyen kút van, ott a szélső kútfejen mindig traktor vagy kombájn áll! 🤣

Ki van találva hidd el.

2023. szept. 26. 08:32
 14/23 anonim ***** válasza:
Mi van kérdező, nem megy az előzés? 🤣🤣🤣🤣
2023. szept. 26. 15:23
 15/23 A kérdező kommentje:

Amikor kanyargos az ut akkor kepzeld el hogy nem megy. Vagy amikor köd van reggel akkor sem biztonsagos mert semmit sem latsz. Kivancsi vagyok te hogyan elozol. Biztos te vagy az akire dudal a szembejovo es meg neki kell lelassitani hogy elkeruld az utkozest.

Egyik ismerosom foldmuves. Kimegy reggel a traktorral de utana mar platos autoval hordjak ki a gazolajat. A traktorba sem fer tobb mint amennyit oda tudnak szallitani kannakban.

Külföldön láttam hogy a pickup platojan van a tartaly amit megtankolnak a kuton, majd azt viszik a helyszinre hogy megtankoljak a bobcatet.

Van rajta pumpa, pisztoly mint a benzinkuton. A bobcat nem megy kozuton hanem csak treleren, igy nehez lenne mindig odavinni a benzinkutra.

A gazdak nem szegenyek. Mindegyiknek tellene egy platos autora.

2023. szept. 27. 07:05
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem érted meg hogy több száz vagy több ezer liter gázolaj szállításához komoly előírások vannak. Szerintem külföldön sem engedélyezett, hogy "mezei" hordókban furikázzon közúton valaki mondjuk 1500 liter gázolajjal egy pickuppal. A gázolaj emberi egészségre életveszélyes, környezetre veszélyes és egyben tűzveszélyes anyagnak is minősül. Nézz már meg egy gázolaj biztonsági adatlapot. Te azt nem furikázhatod csak úgy, megadott mennyiség (talán 100 liter) fölött. Maga a tartály amiben szállítod (meg egyébként az üzemanyagtank is minden járműben) robbanásveszélyes zóna 1-es besorolású, arra is külön előírások vannak. Továbbá a tárolásra is, de az már más téma, most nem arról van szó.
2023. szept. 27. 08:57
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
#16: 240 litert vihetsz, max. 60 literes kannában. Efelett ADR kell.
2023. szept. 27. 10:55
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm a pontosítást.
2023. szept. 27. 11:11
 19/23 A kérdező kommentje:

Mennyi fer a traktorba? Gondolom nem tudnak 500 litert beletankolni

Szerintem jobb ha 240 litert visznek napi haromszor platos autoval, mint 3szor kerulnek a traktorral.

Te elvezed a traktorokat kerulgetni a főúton?

A manitousok is elmennek 5 km/h max sebességgel a 8km re levo benzinkutra ami tobb mint 1 oraba telik? Erdekes mod oket szinte soha nem latni az úton.

2023. szept. 27. 14:50
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűbb, ha megtanulsz előzni
2023. szept. 27. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!