A földművesek miért nem hagyják a traktorokat kint a földeken mikor napokig dolgoznak ?
Ahelyett hogy több településen keresztül mennek velük minden alkalommal, ott is hagyhatnák őket. Ugy is pickuppal jarnak, tudnak kivinni gazolajat is a földekre a traktoroknak.
Volt egy öreg akinek almása volt. Minden nap ment ki traktorral permetezni. Elment megtankolni es a benzinkútrol ment vissza az almásba.
Volt neki autója is, tudott volna minden nap vinni gázolajat amit beletölt és nem 40el megy ki traktorral minden nap.
Nem mindenki olyan tehetős, hogy elfoglaltságból magának dolgozik a földjén, csak autóval megy és jön, azok már lóvésabb vállalkozások.
Átlag emberek a portáról indulnak el a földjükhöz, rokonoméknál kettő generáció él együtt és közel 30 éve a megélhetésük a zöldség, gyümölcs, tej, tojás, takarmány.
Annak idején lehettem 12 éves, náluk nyaraltam, és pótkocsin vitt ki négyünket, enni ebédre mentünk haza, és sötétedéskor végeztünk kint.
Mostani fejemmel egy öreg régi traktort nem hagynék távolabb szerszámok nélkül ha nem akarom pazarolni az időmet, modern gépeket viszont kint lehet hagyni terepen, amikkel nincs gond.
Mire egy hektár földet felszántanak az 30-50 liter gázolaj. Egy nap alatt 50-100 hektárt is fel szoktak szántani ha szezon van. Számolj 40 literrel és mondjuk 75 hektárral. Az 3 ezer liter gázolaj. És ez még csak a szántás.
Mivel viszel ki napi 3 ezer liter gázolajat nehéz terepre? Ennyi gázolaj szállítására már komoly előírások vannak, nem viheted ki csak úgy a földedre pár hordóban. Hát gondolkozz már. Hidd el a traktoros sem viccből megy el a benzinkútig meg vissza.
#9 Ott, ahol van a számukra kialakított hely.
Az én szülővárosom mezőváros, összesen 5 benzinkút van, abból 4 tud fogadni bármekkora munkagépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!